Alla inlägg under december 2012

Av Annika Skoog - 19 december 2012 21:05

Berätta om en vän som bor långt bort......


Som vanligt har jag svårt att berätta om EN vän..... Mina nära vänner i Sölvesborg, som jag träffar alldeles för sällan även om det bara är cirka tio mil så blir det inte så ofta. Men Ritva, min vän sedan 25 år tillbaka och som jag hoppas får vara min vän lika många år till. Vi försöker att träffas så ofta det bara går, en nyårsfest står närmast! Vi längtar! Ingrid, "mellansyster", numera bosatt i Ronneby och Susanne lillasyster, som bor 20 mil härifrån, tur att det finns tekniska hjälpmedel att tillgå när vi träffas alltför sällan. De kunde ju bott ännu längre bort......


Nu har jag JULLOV!!!!! Jippi! Börjar jobba igen den 7/1, ska med andra ord inte jobba mer detta året.......... I morgon när barnen är i skolan ska jag fixa lite julklappar och lite annat, lär väl inte hinna allt jag önskar ändå!


I dag fick vi julklapp av vår ena kollega Marika, så fin! Ett ljus och en tändsticksask som hon dekorerat med tänkvärda ord, sånt kan jag bli jätteglad över, en gåva till mig som en vän gjort själv!


Fick pepparkakshusen klara i går kväll, fina om man får säga det själv, vet hur glada barnen blir och de barnen som får dem blir! Gjorde två barn glada under 90-talet med papparkakshus, de är i dag vuxna och blir nostalgiska när de ser husen på bild....


Känner ett inre lugn just nu, ledigt, så skönt, ska försöka att koppla av litegrand med. Även om de närmaste dagarna är bråda dagar, så måste man stanna upp, njuta och "fånga dagen", jag vet det låter som en klyscha men det är viktigt! Ta vara på dagen den kommer aldrig mer igen!


//A

Av Annika Skoog - 18 december 2012 16:26

En plats jag måste besöka innan jag dör......


Känner att det är många, vill till Italien, vill till Australien och Nya Zeeland, Gotland och Skelleftebygden......


Ledig eftermiddag i dag med, julmusiken spelar på Spotify, slagit in julklappar, pepparkaksbak, barnen garnerat sina pepparkakshjärtan, tända ljus, mysigt! Ev sätter jag ihop pepparkakshusen i kväll.........


Jobba i morgon med bara, dock till 17:00............Sedan är jag julledig, skönt och mycket välbehövligt!! Njuta och umgås!


//A

Av Annika Skoog - 18 december 2012 16:08

Berätta  om  hur en perfekt dag ser ut........


Glömde att skriva igår såg jag...... En perfekt dag för mig är utan stress, jag ska hinna med många saker, jag gillar att vara effektiv, känner ofta när jag ska göra olika saker på en ledig dag att jag inte hann med det eller det........Borde istället tänka på det jag hann istället....... En perfekt dag fortsätter med fika med vänner, eller familjen och umgås över en god middag och ett glas rött med de man tycker om. Lugn och ro med mycket kärlek!


Efter avslutad dag i går var jag hemma och fixade lite, känner att julledigheten är nära nu. Avslutning på Lovisas ridning, sedan hemmamys.


Julkorten börjar trilla in, trevligt!


//A

Av Annika Skoog - 16 december 2012 21:36

Berätta om hur jag var som liten.....


Det är nog inte jag som skulle berätta det, min mamma eller någon annan vuxen som träffade mig som barn har nog bättre koll på det....... Snäll och lydig.......Men ganska "krävande", ville vara med och tyckte om att hjälpa till. Bestämmande mot en del av mina kompisar och talade om vad de skulle göra, och ibland fick de inte gå hem för mig. Fy vad taskigt! (vet att vid ett tillfälle höll jag för dörren, hoppas den tjejen inte har fått några men efter det), men de jag var bestämmande mot ville komma och leka flera gånger så jättebestämmande var jag nog inte då........

Iskolan var jag blyg och gillade inte att stå i centrum, all redovisning eller att prata inför klassen var pest och pina. Tur att man har arbetat bort den blygheten i dag och prata inför en större grupp är inte så farligt!


Dagen har varit bra, trots dimma, slask och töväder. Tradigt nu om all snön ska försvinna, hoppas vi får ha lite snö kvar till julafton! Jag var i Ritvas mysiga butik "Murarebackens inredning & antik", charmiga gamla saker, även nya med gammal stil, där var mycket man ville ha! Barnen träffade Hannes och Elvira, jag och Ritva kunde dricka en kopp kaffe och få en mysig pratstund, hoppas att vi kan träffas snart framöver!


Hemfärd i tjock dimma, inget kul, dålig sikt men hem kom vi!


Jobba tre dagar till, sedan ledigt!!! Två korta dagar sen en lång, därefter fixa en massa inför jul, samt njuta och koppla av med!


//A

Av Annika Skoog - 15 december 2012 22:18

Berätta om din favoritbok....

Läser väldigt lite böcker, önskar jag läste mer..... Fick boken "Femtio nyanser av honom" när jag fyllde år. Har bara läst lite av den, vet inte om den är bra...... Den är omtalad så jag får väl ta an mig den nu när jag är ledig! Milleniumtriologin är nog de böckerna jag har sträckläst!

Dagen har varit lugn och skön! Snöat på fm och sen töat, varför ska det komma massa plusgrader nu när snön ligger så fin:/ Barnen klätt mormors gran och vi har träffat Nina, Robert å Kevin, kul!

Behövde denna slappedagen! Nästa vecka blir hektisk, mycket som ska fixas!!

/A

Av Annika Skoog - 14 december 2012 20:51

Berätta om ett foto som någon annan har tagit på dig........


Kom på ett ständigt återkommande under slutet av 1980-talet och under nästan hela 1990-talet, det var jag med näsan i en kaffekopp. Det togs alltid foton på kalas, jag lyckades alltid dricka kaffe med koppen i munnen och med näsan i koppen på ALLA foton....... Det var olika fotografer, föräldrarna, systern, kusinerna, morbrorn, eller morbrorns fru/kusinernas fruar......... Jag kan ju inte påstå att jag var så bra på fotot, men lite kul var det.


Efter avslutad arbetsdag och hämtning av barn styrde vi kosan mot Norje/Sölvesborg för den årliga bakningen av grisar. Nu luktar man som ett helt gatukök, dessa flotyrkokas men är sååååå goda!


Nu ska mina två i säng, det börjar bli lite gnälligt!


//A

Av Annika Skoog - 14 december 2012 20:39

Berätta om någon favoritsak i ditt hem.....


Jag gillar min tavla från Miljögården som jag hittade på "loppis",  jag har den i vårt kök och den är ganska stor 50*50 cm. Det är en stor kaffekopp på och det står "Coffee" med stora bokstäver. Den är snygg och stilren och passar i vårt hus.


Gårdagen på jobb var lugn, vi har många barn sjuka fortfarande. Vi fick en del gjort av det vi inte hinner med annars, förberett inför de nya barnen som börjar efter jul.


Hämtade barn, hämtade skräpmat på Mc Donalds, jag åt lite nyttigt:) lämnade Hugo hos pappan på jobb, Lovisa följde med mig på kören. Först övade vi inför midnattssmässan på julafton som kommer att bli sååå fin, med stämningsfulla sånger och fint. Därefter övade vi till vår julkonsert den 20/12, den kommer att bli fin den med. Lite glögg och fika efter körövningens slut. Ganska trötta stöp vi i säng, jag skulle eg. ha packat inför Norjebesök i helgen, men orkade inte......... ZZZZZzzzzz Däravinget bloggat förrän idag!


//A

Av Annika Skoog - 12 december 2012 20:46

Känner att jag måste skriva dagens datum med 12-12-12


Berätta om någon du saknar.....


Känns som vissa inlägg bara blir en repris av förra årets inlägg:)


Jag  saknar min pappa, den pappan som fanns innan demens fann honom. Min pappa är det bara skalet kvar av, han blir aldrig mer min gamla pappa som han var innan, han har stora personlighetsförändringar på grund av sin demens och all medicinering. Han har nog inte blivit jättemycket sämre under detta året, hans tillstånd är oförändrat.


Jag saknar min morfar, farmor och farfar, och min mormor som jag aldrig fick träffa (hon dog långt innan jag föddes) och jag tror och har på känn att hon och jag har många likheter, vi hade trivts bra ihop.........


Sen saknar jag Sölvesborg, denna fina lilla håla som man nog måste ha flyttat ifrån för att kunna sakna på riktigt och att kunna uppskatta när man åker dit. Mest saknar jag närheten till mina vänner och familj, även om det inte hade blivit "detsamma" om jag hade flyttat tillbaka. Jag saknar känslan av att kunna titta inom på en fika spontant hos min gamla vänner. Tur att det inte är längre än 10 mil bort........


Idag har Hugos klass och de andra två förskoleklasserna gått lucia, så fint och duktiga! Lite tårögt blir det, som jag skrev häromdagen, så lättrörd numera. En fin tradition med lucia, hoppas vi får ha den kvar i all debatt om pepparkasgubbarnas vara eller icke vara..........


Känns som det blir en kall natt, -15 visade utetempen på bilen när vi körde hem från fritids, -13, 5 nu, hyyyy ka!


Om man får lita på väderapparna, så ska det bli plusgrader och regn till helgen , ogillar!!!!!  Vill ha kvar snön nu när det snart är jul, så fint och stämningsfullt!


Jobba 5 dagar till, sen julledigt till 7/1, GILLA! Åka till Sölvesborg/Norje fredag/lördag/söndag gilla! Snart jul, gilla!!


///A



Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards