Alla inlägg under december 2012

Av Annika Skoog - 11 december 2012 21:46

Mina framtidsdrömmar....


Berättar nog inte om alla drömmar jag har. Men att vi alla ska få vara friska och må bra är ju dröm nr 1. Hoppas kunna utvecklas inom mitt yrke, eller inom något annat område. Vill uppleva mycket, i form av nya platser, nya människor, och gamla vänner. Hoppas också på storvinst någongång, det hade varit väldigt trevligt! Ny bil(välbehövligt) och lite "husfix" ingår också i mina framtidsdrömmar!


Skolbussarna gick inte idag, var nästan värre snöstorm i går, jaja.......Hugo och Lovisa var med mig på jobb idag, vilket de tyckte var roligt. Vi har mycket barn sjuka på avdelningen där jag jobbar, så vi har ganska lugnt.


Ledig eftermiddag i dag med, vi bakade pepparkakor och jag gjorde pepparkakshus till barnen och deras kusiner, det brukar vara uppskattat:)


Nu är denna kvinnan trött, ska stryka Hugos stjärngosselinne för förskoleklassen går lucia i morgon bitti, sen hänga tvätta och en dusch på det. Efter det kryper jag nog ner ZZZzzzzzz


Jag fick byta till en mattare röd färg på bloggen för en läsare upplevde den andra som för skarp, hoppas denna blir bättre:)

//A


Av Annika Skoog - 10 december 2012 22:22

Vad finns i din väska.....


Ja det mesta som man behöver.........Plånbok, Almanacka, cd skiva, bindor, tuggummi, jobbenycklar, pennor, läppglans, lypsyl,  usb minne,  kvitton, lappar,  hårspary, första hjälpen låda(mini), alcogel,


Spännande att ta sig till stan/jobb i morse, snöade och blåste och vägen mellan Herrestad och Ystad är mindre trevlig när det blåser och snöar(som alla de mindre vägarna är här nere), med snö som for runt och över vägen, samt bilar som låg nästan ända inne i bakluckan, samt en idiotomkörning, är jag inte alls förvånad över att det händer olyckor när det är halt.........en bil i diket på Öjaslätten med. Jag kom både till och från jobb trots att det snöade ungefär hela dagen.


Ledig eftermiddag och skottade av gården, mötte barnen vid bussen i snöstormen. Jag tog belsutet att inte köra till ridskolan under eftermiddagen när jag såg hur vägen såg ut och busschauffören sa att det var tur att han låg bakom plogbilen annars hade han inte kommit fram.


Jag och barnen bakade lussebullar och några saffranskransar och längder, mysigt med full snöstorm utanför, perfekt dag för bak:)


//A

Av Annika Skoog - 9 december 2012 18:17

Berätta om min favoritlåt.....


Det varierar stort kan jag säga, för tillfälligt går min Spotify lista på repeat på gamla Smiths låtar, har inte lyssnat på dem på tjugo år säkert.......Jag får nog säga "This charming man" med The Smiths" är en favorit. Eller någon fin julsång just nu, En stjärna skiner i natt eller Koppången (som vi kanske ska sjunga helt accapella på midnattsmässan på julnatten). Jag lyssnar på så otroligt mycket musik, så det varierar med favoritval:)


De hade ju lovat snö..........Enligt SMHI skulle det börja snöa klockan 12:00, och 12:15 kom de första flingorna här..........Lugnt fram till 14:00 ungefär, sms och telefon  om det skulle bli något luciafirande i Stora Köpinge. Det är ju inget måste, men Lovisa hade sett fram emot detta. Valet och kvalet om jag skulle ge mig i väg, mannen körde till stan och tyckte INTE jag skulle ge mig i väg. Efter telefonsamtal med ena körledaren och hon var på väg från Bussjö med bilen full bestämde jag mig för att lasta mina två och köra........... Hann ut ur byn då kom den första drivan, tänkte jag kör lite till, blir det värre vänder jag. men det gick bra och jag har kört i värre snöstorm. Väl framme och det fullkomligt vräker ner och sen ska vi ju hem med..........(kände mig som dålig mamma som drar ut barnen på irrfärder)


Men det var värt alla snödrivor och snörök denna andra advent, Hugo och jag bänkade oss nästan längst fram, Hugo med Nintendospel och hörlurar och jag njöt av ett fint genrep för ovanlighetens skull sittandes i kyrkbänken.  Jag vet inte vad det är med mig nuförtiden, jag blir rent tårögd när jag ser mina barn gå lucia, så vacket, bara ljusen tända i kyrkan och luciatåget, så vackert! Korv och fika i församlingshemmet efteråt, gott och trevligt! Sen följde vi farmorn och farfarns bilspår hem, inte mycket mer drivor än på vägen dit, nu är vi hemma i värmen! Nöjda efter att ha sett ett fint luciatåg!


Hoppas min kära vän Ritva haft en lyckad öppningsdag i sin affär "Murarebackens inredning och antikt", så mysiga fina saker, åhhh önskar att jag kunde varit där i dag! Min mamma var där vet jag, hon sa att där var så fint och mysigt! Är ni i Sölvesborg  måste ni besöka denna mysiga affär!


Undrar hur vägarna är i morgon??


//A



Av Annika Skoog - 9 december 2012 00:08

Mitt favoritplagg......


Känns nästan lite "fjortisaktigt" att skriva om sådana banala saker som favoritklädplagg........I morgon vad blir det då, mitt favoritsmink:)


Jeans och vit tunika är absolut mitt favoritplagg, snyggt, fräscht, användbart!


Dagen har varit lugn,  febern,magontet och sviterna av nattens kassa mage är borta. Har ätit men inte med jätteaptit, ingen feber. Hemma och fixat lite, tömde ett lass med ved, fixat lite här hemma, lucialinnen som passar och inte passar, strykning och inhandling av nytt. Mangling av juldukar, nu är det bara granen kvar, men den får inhandlas lite längre fram.


Imorgon ska Lovisa vara tärna i Skapa och Sjungs luciatåg i Stora Köpinge kyrka, mysigt! De har lovat mer snö med......Hoppas vi kommer dit:)


Jag har "julat till" min blogg, några små snöflingor lyckades jag få dit, inte illa:)


//A

Av Annika Skoog - 8 december 2012 10:59

Favoritfotografier.....


Det är utan tvekan ett på barnen, sätter in det som vi skickade som julkort 2011. En närbild på våra fina<3

Eller får de blir en vacker solnedgång över havet.


Skulle bloggat igår, men fick feber och blev liggande, inget kul. Lite magkass med.....Örke! Inte så konstigt kanske med barnen på min förskola som kräker........ Kräkte dock inte om man nu ska prata örke!


Vi hann med en myskväll jag och barnen, mannen på julbord!

    

Ett av mina favoritfoton, våra fina barn!

Av Annika Skoog - 6 december 2012 20:38

Berätta om bloggarna jag läser.....

Några stycken:

Elins blogg (där jag snodde denna julkalendern förra året)

Emelie med mera (har handlat lite smycken av henne)

Jennie Berghult, Lolle Berghult, trevliga tjejer från Sölvesborg

Sanna Tullsson-Sundström (bott grannar)

Johannas (syster till Elin)

Janina (från Sölvesborg)

Petra (från Sölvesborg)

Pernilla (från Sölvesborg)

Elisabeth(från Umeå)

Lite kändisbloggar till och från, känner att de är lite för glamorösa för min del........Lite mer verklig vardag känns mer intressant att läsa om.....


Ja denna dagen har jag fått tillbaka min Tassimo, jippi! Eller jag fick en ny, antagligen inte lönt att laga..........


Kräksjuka har vi på jobbet, jätteörke! Två barn som kräkt på stället idag, och Lovisa här hemma! Än så länge bara en gång för hennes del, åt lite och det har inte kommit upp........Hoppas jag slipper kräkas, så äckligt! Handsprit och vitpepparkorn, kanske en snaps med???? Ta död på alla äckliga bakterier.

Nä en Lattemachiato nu, mumma!


Grattis till min kära vän Inna, fyller stort i dag! Grattis!


//A





Av Annika Skoog - 5 december 2012 20:26

Berätta om vem jag var för ett år sedan.......


Ungefär den som jag är idag........Var nog dock lite mer "down" för pappas sjukdom och hur det skulle gå för honom och om och när han skulle få plats på särskillt boende, oro för hur allt praktiskt skulle fixas, lite oro för mamma, hur skulle hon fixa att klara allt själv med vad det innebär. Pappa är ju dock fortfarande dålig i sin demens, han blir ju inte bättre, denna sjukdom går bara åt ett håll, utför, även om det har varit rätt stabilt ett tag. Känner mig lugn nu, han är på ett särskilt boende sedan 28/12 2011, där han får den vård han behöver och är berättigad till.

När jag läser mina dagböcker mådde jag nog inte särsikllt bra, stor klump i magen av oro hela tiden. Kommer i håg känslan när jag såg att mamma ringde....Nu har det hänt ngt, eller nu har de fått för sig att pappa ska hem igen. Den oron är borta nu, jag tänker mycket på pappa och hur orättvist livet är, varför ska detta drabba honom och redan när han var 65 år??



Plusgrader i går, och minus och snö idag, här skiftar det. Men mysigt med denna snön, hoppas verkligen den får ligga. Min julledighet är beviljad, jippi! Jobbar sista dagen 19/12, och börjar jobba igen 7/1, ska bli så skönt. Behöver vara ledig, koppla av, laddda batterierna, njuta, umgås. Tar ut sista föräldraledighetsdagen på Lovisa, tungt.......Nu är hon stor:)

Vet inte vad jag tryckte på för någon knapp nu, texten blev stor........ jaja jobbat länge ikväll, så nu är jag nöjd med denna dagen!


//A

 

Av Annika Skoog - 4 december 2012 21:37

En person jag beundrar.....


Vet inte om jag har någon speciell person eller så......:)

Men jag kan beundra självständiga starka personligheter, som är ödmjuka och visar stor empati och omtänksamhet mot andra.

Jag kan även beundra alla de barnfamiljer som får hela livspusslet att gå ihop och ändå vara så harmoniska och tillfreds.........Även om det kanske bara är en mask, men jag kan beundra hur de lyckas få allt att gå ihop, lycka, städning, tvätt, aktiviteter, socialt umgänge, träning, barnens aktiviteter. Jag kan känna efter en helg som den som gick att trots att vi har hållt på hela helgen med allt vad det innebär med att få upp allt pynt till första advent, städa, handla, aktivitet, körsång, snöskottning, fixa med julklappar så är jag fortfarande inte klar, jag har fortfarande dukar som ska manglas, lamporna från fönsterna står fortfarande framme, berg av tvätt som ska in i skåpen osv osv......... Ja ja , jag får väl vara nöjd med det jag fick gjort i stället för att hänga upp mig på det jag inte fick gjort.........


Henrik och Hugo är i Tyskland med farfarn och en "farbror" till. Så jag och Lovisa har haft mamma/dotter mys. Lite på stan under eftermidddgen, och hon var med på APT ikväll och lekte med de små barnen. Lite trött är jag nu, ska nog krypa ner snartZZzz.


I morgon blir det att jobba länge, stänger 18:30, en kollega som är sjuk.....


//A


Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards