Alla inlägg under mars 2011

Av Annika Skoog - 17 mars 2011 16:39

Hej på Er i blåsten!

Snabbt blogginlägg här. Dagen har varit bra. Jag å kollegan N gick på promenad med -06:orna. Det blev Höga Berget, samt handling på ÖB. Barnen kämpade på och promenerade. Känns positivt om jag/ vi blickar framåt nu!


Nu hemma efter hämtning av barn å handling av mat. Pasta med skinksås, sen bär det av till körövning. Ska bli kul!


Kul att det redan varit 10 stycken inne på min blogg, nytt rekord innan jag bloggat för dagen!


/Annika


Av Annika Skoog - 16 mars 2011 20:13

Vad det har varit kallt idag. Solen har lyst så fint å vackert, men fy fasiken vad har blåst. Visst gillar jag uteverksamheten, men kanske inte så mycket när det blåser halvstorm ute. jag frös iockförsig inte (kanske berodde på att jag var rätt klädd........). Men man känner sig helt "aublåst". Nä nu vill vi har vår, i alla fall stormfritt.


Jobbat till 17:00 idag, sambon jobba över. Farmorn & farfarn fick hämta till barnens stora förtjusning. Mamman var på APT, denna gången givande diskussioner om vår utomhuspedagogik. Hoppas jag får vara kvar som "Hajfröken" till hösten. Återstår att se..........


Nä en dusch på detta kära vänner, sov gott!

/Annika

Av Annika Skoog - 15 mars 2011 14:39

Hej å hopp!

Gårdagen började vi med att vara på föreläsning halvdag ang. läroplanen. Det har skett lite ändringar i den så det var lite genomgång och diskussion. Halvdagar är alldeles lagom, det är vad man orkar ta in i informationsväg. Kändes lite lyxigt med frukt/godisfat, mineralvatten när vi kom, samt förmiddagsfika. Det brukar vi inte vara bortskämda med!


Utevecka, å vilket ljuvligt väder gårdagen bjöd på 9 grader varmt å vindstilla. Våren?? Hem och packade om, sen simskolan.


Dagen har inte varit lika varm å skön, det blåser så i vassen, riktigt råkallt. Ja ja på med mer kläder så klarar vi blåsten med....... Ledig em och vi är bara hemma å njuter. Inget inplanerat. Får väl ta en runda med snabeldraken, samt slänga in en maskin tvätt.


Njut ev tisdagen, vänner!

/Annika

Av Annika Skoog - 13 mars 2011 14:14

Hej på er alla!

Vaknade i går av strålande sol å lite vårkänslor. Eftersom städningen redan var avklarad i fredags så hade vi en helt orörd dag framför oss. Hängde ut tvätt(lakan å örngott), det är ett säkert vårtecken, när Annika hänger ut tvätt är våren på gång. Det luktar så gott med vindtorkad tvätt.


Pratade med Jessica, och om vi skulle ta och träffas lite på em, en kopp kaffe eller så. Bestämde att vi skulle höras av senare. Pojkarna hade varit i garaget på fm, och de kom vid lunch igen. Vi bestämde att vi skulle köra in på res & matmässan i Ystad, för å se vad den hade att erbjuda. Lite provsmak av div. mat, samt lite annat smått å gott. Lite prat med Anne, svägerskans kompis och vi har med lärt känna henne. Pratade igen med Jessica, de hade blivit barnfria en kväll/natt till för sonen deras ville stanna hos mormor & morfar en natt till. Därför blev det hastigt å lustigt bestämt att hon & Chrille skulle komma hit på lite mat å melodifestival eftersom det kändes som om det var 100 år sedan vi träffades alla. Vi bjöd även vår vän Krister, han hade vi inte träffat sen jul. Kärt återseende. Även om kvällen blev kort var den mycket trevlig och det kändes verkligen att det var längesedan vi träffades. Som sagt det spontana blir nästan alltid bäst, eller hur Anki??? (Andra kompisar till oss där vi bara skulle tex. åka lilla tåget i somras, som slutade med mat, minigolf å glass på Jakten, körde hemifrån 14:00, hemma 21:00)

Stackars Jessica blev illamående, så de fick bryta upp tidigare än väntat. Men blir man dålig är det bättre att vara hemma och vara dålig..........


Melodifestvalen, vann rätt låt???? Ja den var väl rätt fartig, även om jag gillade The Moniker (ja jag är Beatles fan), och Sanna (hon är ju nästan från Sölvesborg). Lovisa var mycket nöjd med sin melodifestivalskiva som hon köpte tidigare i dag, delvis sponsrad av mamman. Hugo köpte polisbilslego,, delvis sponsrad av pappan då.........


Hugo varit på 5 årskalas hos en av bästa kompisarna idag, en mycket nöjd kille hämtade jag som hade varit på skattjakt, ätit hamburgare lekt å fått godis.

Mamman däremot fick smått panik imorse när hennes nya telefon var helt svart i displayen, gick inte att få igång. Jaha, det var den "Ajfånen" det, den höll i två veckor, men man kan tydligen inte använda den........... In till affären där den införskaffades........ tack killen i "luckan" som hjälpte mig. Tydligen kan Apples produkter låsa sig, han höll in två knappar ganska länge, sen gick den igen. Puh!


I morgon, ny vecka, nya utmaningar.

/Annika

Av Annika Skoog - 11 mars 2011 18:08

Hejsan!

En kort uppdatering här. Har fått samma problem med FB igen , att mina senaste inlägg inte syns på min profil, eller mina kommentarer. Har bytt lösen, men det verkar inte hjälpa. Ska testa och inte länka direkt från bloggen till FB, det hjälpte förra gången.


En härlig dag på jobb har det varit. Jag å kollegan N har haft en mysig dag med barnen. Vi hade syhörna, och det var flest killar som sydde, helt inne i sina dukar. Barnen har varit ganska uppspelta, men det är ju fredag, eller beror det på något annat, vem vet?


Kom hem, och upptäckte att jag hade inga husnycklar med mig, grrrrrrr. Körde innan man å barn idag. Så det blev en runda till stan igen, och hämta mannens nycklar. Städat, nu snart dax för ädelost fläskfilé, och ett glas vitt för ovanlighetens skull (en öppnad box sedan kalaset här för några veckor sen)


Trevlig helg kära vänner


/Annika

Av Annika Skoog - 10 mars 2011 19:24

Hej på er alla!

Blir lika glad när jag kollar statistiken, ingen dag som det har varit noll besök här!


Vilket jäkla väder det har varit idag, storm och regn. Inget vidare alls, våren kom liksom av sig. Jag har varit "Nyponfröken" idag eftersom Nypons personal var på föreläsning. Synd att vädret inte var det bästa.


Glömde att skriva i söndags att ni alla skulle titta på Wallander: Prästen. Jag skrev det på facebook. En inspelning som jag hastigt och lustigt blev tillfrågad om. Filmteamet var på Tingsrätten i Ystad och spelade in, sambon jobbar där och hade kört inom på eftermiddagen. Då behövde de två kriminalvårdare (vårdare som arbetar på fängelset). Sambon jobbde innan på fängelset, så hem å hittade hans gamla kläder. Sen fick han tag på en riktig kriminalvårdare. Så det blev inspelning en hel dag i mitten av mars 2009. Ganska intressant att se hur de gör film, och hur lång tid det tar. Först skulle vi bara vakta den åtalade, men när han gick till attack mot sin advokat, fick vi göra ett ingripande........ Men man ska nog veta om att det är jag, för annars missar man det helt.


Skönt med fredag i morgon, slutar tidigt! Har lite att uträtta i em, lite å fixa på stan. Sen fredagsstäda, så att man kan njuta av helg å ha fredagsmys, somna på soffan...........


/Annika

Av Annika Skoog - 8 mars 2011 16:37

Hejsan!

Tisdagar slutar jag klockan ett. Oftast har jag eftermiddagen bokad, så också idag. Hämtade barnen, sen tillbaka till stan igen. Hade tid på bilprovningen kl 14:00, och det är ju alltid lika roligt=not. Trivs så bra med min Renault Megane Scenic, trots att den har några år på nacken nu. Då kan man ju inte begära blankt papper på bilprovningen. Det var bara när jag hade min gamla Volvo, även kallad "Helge", den körde jag igenom besiktningen med blankt papper flera gånger. Denna gången var det rost i tröskellåda, samt en spindelled som det var glapp i. Sambon, och svärfar är "bilmeckare", så det blir till att svetsa som sambon sa. Så det är jag otroligt tacksam för, att jag slipper lämna in bilen på verkstad. Får kanske så småningom leta efter en nyare bil......


Det blev en runda på stan med. Jag hade sett en snygg jeanskjol, så det fick det bli, samt en snygg tunika, den på rea bara 100 kr. Lite handlat, och lite gardinsökande, fast utan resultat. Nu är vi hemma med allt, så det får bli snabeldraken, tvätta och laga mat. Sen är jag ganska nöjd med denna dagen.


På tal om ingenting, nu är vi ganska många från vår klass anmälda till klassfesten 9 april. Det gillas! Det ska bli väldigt kul att träffa alla igen!


/Annika

Av Annika Skoog - 6 mars 2011 18:13

Hej på Er!

Ytterligare en söndag har svischat förbi, förmiddagen ägnades mest åt att fixa med min "ajfon". Att det ska vara så meckigt att fixa ett konto så att man kan ladda ner s.k appar. Fick inte rätt med att man kunde markera "none" i kreditkortsrutan. Fick inte fram det, men idag lyckades jag. Skam den som ger sig........ Så nu har jag en väl fungerande "Ajfon". Så mkt mer än det blev inte gjort under fm......


Sen frukost innebär sen lunch, efter det i väg med Lovisa till bowlingkalas. Ossian en av bästa kompisarna har fyllt sex år. Efter viss tvekan, tyckte hon att det var roligt. Tvekandet kanske hade och göra med att hon endast kände Ossian, och en kille till.........


Handlat, och tvättat bilbusen, så smutsig. Det var tillockmed kö till biltvätten. Fler som hade samma tanke som mig. Nu puttrar en fläskfilégryta på spisen. Sen duscha å natta barn, sen slänga sig i soffan och kolla på Solsidan. Undrar va den gode Ove Sundberg tänker hitta på idag, eller vad han tänker snylta sig till??


Ha en fortsatt bra söndag, vänner.

/Annika

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards