Alla inlägg under februari 2011

Av Annika Skoog - 22 februari 2011 08:09

Godmorgon.....

Jajjamän, igår kväll när vi hade duschat efter simskolan fanns de där............. Flera röda prickar på sidan av magen, mot ryggen på Lovisa. Det var ju väntat, men även denna gången kände jag mig lite tveksam till om det verkligen var vattkoppor. Lovisas prickar såg inte likadana ut som Hugos, men det kan ju inte vara något annat. Imorse hade hon även lite feber och hon ligger framför bolibompa med en filt om sig, samt någon till koppa. Jag vabbar tisdag och onsdag, Henrik torsdag och fredag. Sen har vi klarat av vattkoppor i denna familjen, skönt.


Hugo är pigg och frisk nu. Han har fått lite tätare besök hos logopeden i feb, mars, samt i början av april, totalt sex ggr. Han pratar ju och har inga problem att göra sig förstådd, men han saknar "R", "K" (ibland), "G". Så vi hoppas att han ska få rätt med bokstäverna under våren. Lovisa hade samma bokstäver som hon saknade, men det rättade till sig av sig själv. Bra att det finns logopedhjälp. Henrik och Hugo tar den på tisdagmornarna framöver. Att Hugo inte har "R", kanske beror på mig?, jag kommer ju från Blekinge/Sölvesborg, och vi har ju "R", men uttalar inte dem. Till exempel "korv", blir "koav".......Å både Hugo och Lovisa har mycket av min dialekt. "Heja Blekinge"......


Ha en bra tisdag, hörs kanske senare!


/Annika

Av Annika Skoog - 20 februari 2011 18:38

Hej på er mina sju besökare idag......


Röjde undan det mesta redan igår från kalaset, sov länge, tagit det lugnt. En tur till Bo Ohlsson blev det i em, Hugo skulle köpa ett fodral till sitt nintendo. Han valde själv ett med Super Mario på. Lite annat smått å gott blev det med.


Hugo längtar efter sina gräshoppekompisar, han ska dit i morgon. Lovisa är prickfri än så länge. Hoppas på en mer sammanhängade vecka denna som kommer.


/Annika

Av Annika Skoog - 19 februari 2011 20:28

Sitter just nu i soffan med ett glas rött, laptop, å melodifestivalen.

Idag har vi firat våra barn, Lovisa fyllde sex år den 3 februari, och Hugo fyller fem år den 3 mars. Eftersom mina föräldrar å syster har en bit att köra brukar vi fira dem ungefär mittemellan födelsedagarna. Lagom med farmor & farfar, mormor & morfar, moster Susanne, o kusin Isabell, kusin Sebastian var dessvärre sjuk till både hans å Hugos besvikelse. Han fick vara hemma, men vi träffas snart då det blir kalas i Växjö i mars.

Hugo är för tillfället okontaktbar, han fick idag sitt efterlängtade nintendo av mormor&marfar, farmor& farfar. Han är mer än nöjd. Lovisa fick mycket pysselgrejer, samt pengar. Nöjda å glada barn.


Ha en trevlig lördagkväll.


/Annika


Av Annika Skoog - 18 februari 2011 22:01

Godkväll i fredagsmyset.....


Har haft en ledig dag idag. Både jag och mannen. Rätt skönt att ta ledigt och känna att man kan ta det lugnt och städa, plocka undan, handla, göra tårta, duka inför kalaset dagen innan. Pappan å barnen körde in till stan. Lovisa var hos farmor och blev klippt, välbhövligt där med. Långhårig!


Rätt nöjd med dagen. Har maten kvar i morgon fm, dammsuga å städa toan innan gästerna kommer kl 13:00. Vi behöver ha våra kalas ganska tidigt för vi har "långväga" gäster. Susanne, min syster bor utanför Växjö, och föräldrarna bor utanför Sölvesborg. 20 resp 10 mil enkel resa..........


Sitter i soffan med att glas rött Mauro, lite tända ljus och tar det lugnt.


Hugos vattkoppor är intorkade, så han är "fit for fight" igen. Väntar på att Lovisa blir prickig på onsdag.


/Annika


Av Annika Skoog - 17 februari 2011 21:38

Godkväll mina vänner!

Ja då har jag gjort det, jag sjöng solo i Öja kyrka. Det var en vers som jag sjöng helt själv. Fy vad nervös jag var. Strax innan vi skulle gå in i kyrkan hade jag sex miljoner fjärilar i magen, och tänkte varför sa jag ja till detta, med fullsatt kyrka å allt. Till på köpet såg jag mina svärföräldrars vänner tåga in i kyrkan strax innan vi skulle börja. Där brukar aldrig vara någon jag känner, typiskt när jag skulle sjunga solo........... Sjöng i bilen innan idag, versen tar 15 sekunder, tönkte om 15 sekunder är det klart........ Vi repade en 1 timme innan, då gick solot sådär. Men väl på plats gick det bra, kände att rösten höll. Verserna jag sjöng med Ulrika gick kanon, tack för bra sångduett!


Hann med att gå till frissan i eftermiddag efter avslutad arbetsdag. Det var mer än välbehövligt. Håret var bara långt, oformbart, och bulligt, ingen stuts i det alls. Blev ombokad till andra frissan på samma salong. Blev mycket nöjd! Jag är nöjd med min ordinarie frissa med, men kanske jag kommer att boka hos henne jag klippte mig hos idag. Hoppas det inte blir dålig stämning....... Hon skar håret, och det blir annat stuk på håret då.


Lediga i morgon, vi ska förbereda kalaset vi ska ha för barnen på lördag. Henrik å barnen kör på div. äventyr, mamman handlar, städar, förbereder.  Känns skönt att ta en dag till det.


Ska kolla nyheterna, ta en dusch å sen lägga mig, skönt att ha sången gjord. Kanske blir det fler gånger.........????


/Annika

Av Annika Skoog - 16 februari 2011 11:00

Ja som rubriken säger denna veckan bllir nog lite hattig, vabba, jobba, vabba, jobba, ledig...............

Jag jobbade i går tisdag, sambon var hemma hos "Pricken". Han är mycket bättre nu. De flesta kopporna hr torkat in nu, någon enstaka som är vattenfylld. Skönt att det går mot rätt håll. Kul å träffa barnen på "Hajen" igen, de verkade glada över att träffas igen. Hann med APT på kvällen, samt genrep i Öja kyrka inför gospelkonserten på torsdag.  Ett genrep ska inte gå helt korrekt, för då blir konserten bra....... Vi får hoppas på det. Jag kände att mitt solo gick sådär, likaså kom vi lite fel i textbetoningen på vers två å tre första gången jag och Ulrika sjöng. Men sen fixade vi det, kommer man bara lite fel blir texten inte bra. Men vi fixar detta på torsdag, känner mig trygg med Ulrika som sångpartner!

Jag vabbar idag, han är  pigg och kopporna är intorkade, såg att det var en eller par i huvudbotten som inte hade torkat. Bra. Väntar ju på att Lovisa ska få det i mitten på nästa vecka då har det gått två veckor.........Återkommer.


Ja i morgon är det dax för kort jobbedag, klippa mig på em å sjunga på kvällen. Lediga på fredag för att förbereda kalas för barnen på lördag, för släkten.


/Annika


Av Annika Skoog - 14 februari 2011 09:53

Godmorgon!

Helgen förflöt ganska snabbt trots sjuk Hugo. Ringde vår vårdcentral i fredags och bad dem att skriva ut tavegyl om kopporna på Hugo skulle börja klia..... Annars vet jag hur det hade blivit, klåda lördag em.......hela natten å ingen vårdcentral kanske öppen, och akuten känns inte motiverat.

Vi var ute i det fina soliga vädret i lördags em, det blev drygt i två timmar, solen värmde riktigt skönt. Barnen cyklade och lekte, jag plockade ner lite belysning som suttit kvar sen jul....... Skönt att vi går mot ljusare tider nu!

Efter vi hade ätit, börjar Hugos vattkoppor att klia, men vi hade inte hämtat ut "antiklimedicinen", men kylbalsam lindrade, skönt.

Söndag fm, in till apoteket och hämtade medicin, för Hugo sa att det kliade. Lovisa på kalas till två av sina förskolekompisar, och jag och Hugo tillbringade några timmar hemma hos Marie & Coffe, och deras pojkar. Med förhoppning att de skulle bli smittade av Hugo, många kramar och drack ur samma glas låter väl som om att oddsen är höga för vattkoppor även hos dem?? En trevlig em, med lite lunch, kaffe å prat.....aldrig fel.

Hugo verkar bli väldigt trött av tavegylen, han slocknade när vi kom hem. Sov i mer än en timme för att sova igen klockan 20:00 ZZZZZZzzzzz


Dagen vabbar jag, Hugo är bättre. Lovisa är på förskolan, och blir till hennes stora förtjusning hämtade av Anki & Maja *Tack*. Medans Majas bror "lille Hugo" är här i em, allt med hopp om vattkoppor. Under dagen kommer även Jessica ut på besök, ev. på lunch men garanterat på kaffe.........å babbel.........


Avslutar dagen med simskola för Lovisas del.


Jobba imorgon, Henriks tur att vabba.......


/Annika

Av Annika Skoog - 12 februari 2011 10:09

Undrar vad fasen som har hänt med FB? Jag skrev det igår med, men fick mest tips om hur man skulle ändra i inställningarna så att jag kunde se alla mina vänners statusuppdateringar........ Ja det ser jag ju..... (den inställningen hade jag)

Det som är problemet är att ifall jag skriver en statusuppdatering, så syns den bara i nyhetsflödet, där alla mina vänners statusuppdateringar också syns. Går jag in på min egen profilsida, är flera av mina senaste statusuppdateringar inte med......... Inte heller kommentarer som jag har skrivit. Loggar jag ur, och loggar in igen, då funkar det????? Men det ska man väl inte behöva göra. Efter jag har varit inne och klickat lite, kommenterat lite, så är det likadant igen. GRRRRRRRRR!


Omjag har skrivit en kommentar/svar och ni inte ser den, så är det nått strul med FB, är det någon annan som har samma problem??


Jaja, härliga lördag och soligt. Vi får gå ut i em, efter lunch å städning. Det blev bara tvätt, å spel, TV med barnen i går........


Hugo får fler å fler prickar varje dag, allmänt kallad "Pricken" nu.


//Annika

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards