Alla inlägg under februari 2011

Av Annika Skoog - 11 februari 2011 12:44

Började dagen med att köra in till Ystad för att gå på mammografi för första gången, lite nervöst. Jag hade sett en mammografiröntgenmaskin (heter det så?) på bild/tv, och den ser ju lite grotesk ut. Lite obehagligt var det ju, men det går så snabbt, som tur är. Sista bilden fick tas om, och då drog det i ena bröstet, aj, aj. Men samtidigt tycker jag att det är bra att man blir kallad till olika undersökningar där cancer eller andra sjukdomar kan upptäckas innan det är för sent! Om 1½ år är det dags att "klämma" dem igen........


Sonen och hans vattkoppor, ja de är betydligt fler idag. Men han tar det med ro, klagar inte och de kliar inte säger han. Ingen feber idag, kanske kommer framåt eftermiddagen/kvällen? Dottern ville vara hemma från förskolan idag, ev. är det ngt på gång som jag skrev går? Gnälligt, och världen rasar samman med jämna mellanrum.


  

Hugo med sina vattkoppor, ryggen ser likadan ut, samt massor i pannan!


Nähä, ska försöka att städa lite här, tvättar gör jag mest hela tiden........


Uppdaterar kanske senare i kväll, ha en trevlig helg, kära läsare!


/Annika

Av Annika Skoog - 10 februari 2011 18:41

Uppdatering av sonens ev. vattkoppor, det är inga ev. vattkoppor, det är vattkoppor. De har blivit fler under dagen, dock inte megamånga, men det kommer en här å en där. Under eftermiddagen bäddade han ner sig på soffan, med filt. Kollade tempen 38,5. Inte jättemycket men feber dock! Nu väntar VAB för mig å sambon i drygt en vecka kan jag tänka mig.


Dottern däremot var pigg och har varit en stund på förskolan. Hon hade varit lite ur form till och från under dagen, lättretad och lite gnällig. Kanske kanske har vi tur och det blir vattkoppor för henne med nu de närmaste dagarna. Får ta dagliga kollen ikväll när hon ska lägga sig.......


I morgon ska jag på mammografi för första gången, lite nervöst, kanske gör det ont, men det är bra att kolla upp, trots att jag känner mig lite gammal efter att ha fått kallelsen.........


/Annika

VAB

Av Annika Skoog - 10 februari 2011 08:03

Godmorgon....

Jag vabbar för Hugo har nog vattkoppor. Han har inte jättemånga prickar, men några fler än i går. Han känns lite varm och han verkar slö. Det blir nog att bädda på soffan för honom, och titta på tv/film, samt dricka mycket. Lovisa har inga prickar(än), och hon ville till kompisarna på förskolan och leka lite. Det får bli ca 9-15 ungefär, det blir lagom. För Hugos skull, så han kan vila och ev. sova lite under dagen. 


Jag får nog sluta att blogga halvsittandes i soffan om kvällarna, jag lyckas alltid numera komma åt fel knapp som gör texten jätte stor, sen blir den pytteliten när jag väl publicerat inlägget......... Lite typiskt mig


Vi får leta fler prickar under dagen......... Återkommer....


/Annika

Av Annika Skoog - 9 februari 2011 20:51

Som jag skrivit om innan väntar vi på att barnen ska få vattkoppor. Under sina år på förskolan har de inte varit mottagna för smittan, trots att det vid flera tillfällen gått vattkoppor där. Vi vill ju att de ska ha det som barn, nu vet jag att Hugo utsatts för smitta, men började ge upp. Det verkade som om han skulle klara sig även denna gång.........

Ikväll när barnen skulle duscha säger Hugo: "Kolla mamma jag har en prick på magen, en på armen, en på benet". Kändes nästan som om det "ploppade" upp fler under tiden han duschade. Jag var inte 100% säker på om det verkligen var vattkoppor han drabbats av, men troligtvis. Vi får avvakta tills i morgon, då lär vi ju se i fall det har kommit fler, samt att vi får hoppas att Lovisa också får det nu.

Annars är denna veckan ganska lugn. Jobb och denna veckan är s.k "innevecka", och då är vi ju inte inne hela tiden, utan vi går ju ut en stund på förmiddagen eller eftermiddagen. Sen blir det extra mycket "pyssel", och legobygge, så att barnen känner att det är lite annorlunda än "uteveckorna". Dock har vi ju en stuga där vi kan gå in då vi har utevecka, med plats för pyssel och legobygge även där. 

Lovisa ska på kalas till helgen,det är två av hennes kompisar på förskolan som ska ha kalas ihop. Det ska bli spännande. För övrigt mycket kalas nu. Flera av barnens kompisar som fyller år nu i början på året. Vi ska fira Lovisa å Hugo med släkten här nästa lördag. Lovisas och Hugos barnkalas kommer vi att slå ihop. De fyller med en månads mellanrum, samt har många gemensamma kompisar. Vi kommer att ta deras barnkalas längre fram i vår, i april, då vädret är lite varmare. Då grillar vi korv, samt har lite skattjakt ute vid havet!

Uppdaterar i morgon ifall det är vattkoppor eller inte.......

/Annika

Av Annika Skoog - 7 februari 2011 21:07

Vet inte varför texten i förra inlägget blev lite annorlunda......... Kan kanske bero på att jag sitter i dåligt ljus, halvliggandes med datorn i knäet, samt kommit åt någon knapp, igen!

Trevlig kväll....

Av Annika Skoog - 7 februari 2011 20:21

Hejsan!

Måndagen till ända, den har rullat på i 190 som de flesta dagarna just nu.....

Helgen som gick for förbi, fort som bara den. Efter fredagens föreläsning var jag å kollegorna rätt slut i skallen efter ha suttit stilla mellan 8-16, och bara lyssnat...... Hem och bytte om, packade barnens saker för de skulle sova hos farmorn & farfarn. En barnfri kväll, som spenderades med två av sambons kollegor, samt den ena kollegans man/sambo. En mycket trevlig kväll, med god mat. Har ni inte varit på Bryggeriet i Ystad på After Work, så boka bord, gott å prisvärt. Kändes rätt lagom en fredagkväll...

Lördagen hade vi en heldag med vår kör, samt en annan kör i Stora Köpinge. En härlig dag med mycket sång, vi sjöng igenom alla sångerna till gospelkonserten, samt solopartierna. Jag hade övat här hemma och tyckt att jag fått rätt så bra snits på min vers.........Men det e ju det när man övar utan musik, jag hade sjungit versen lägre än den skulle vara. Vi fick sjunga i mikrofon, huga hur ska detta sluta? Men i vers två och tre har jag mycket god hjälp av Ulrika, tack! Hon är van vid solo och sjunger jättebra, känner mig trygg med henne vid min sida. Känns som om vi kommit en bra bit på väg. En härlig dagl som avslutades på Lite Mer, och ja det blev filébuffén, gott, gott, å mätta, mätta!!

Hugo var hos tandläkaren idag, fick mycket beröm och inga hål i tänderna *stolt mamma*. Efter avslutat jobb var det simskoledags, Lovisa tar några simtag nu utan dyna, Hugo kämpar på. Nu sitter jag i soffan med laptopen, och är rätt nöjd med denna dagen.

Natti vänner

/Annika

Av Annika Skoog - 3 februari 2011 20:48

Hej å godkväll vänner!


Det var några dagar sedan sist. Hoppas ni haft en bra vecka. Min vecka har varit bra. Vi har haft utevecka på "Hajen" (avd. där jag arbetar), och det har varit en ganska bister sådan vädermässigt. Vi är ute mellan 9 - 15:30, och det har varit ganska blött, kallt, rått å blåsigt. Men barnen har inte klagat, de är ju i rörelse, vi (vuxna) har rätt kläder, dvs.lager 1, lager2, samt ett rejält ytterplagg + termobyxor och då fryser man inte!!

 Vi gick på utflykt till stranden i tisdags, och det var inte den mest ultimata dagen för utflykt, frisk till hård vind, ute vid havet höll vi på att blåsa bort. Kändes i kinderna när vi kom in igen. Men men rätt kläder är a och o.


Idag har vi firat vår lilla/stora flicka som blivit sex år. Vi sjöng för henne i morse, hon hade önskat "happy birthday", vad gör man inte för sitt barn? Nöjd med sina presenter skuttade hon upp, åt frukost för att sen åka till förskolan för att bli firad även där.

Nu på kvällen kom farmor & farfar och kalasade lite. De hade hämtat Lovisa & Hugo innan på förskolan, och handlat tårta. Så vi åt lite önskemiddag: prinskorv, köttbullar, samt stuvade makaroner, potatisgratäng för de vuxna. En lyckad dag enligt Lovisa. En del grattiskort kom på posten med: tack mormor & morfar, Berit & Bo, Eskil & Monica och Andrea & Emma för Hello Kitty pysseltidningen. Samt en hel del telefongrattissamtal. Vi kommer att fira Lovisa 6 år och Hugo 5 år den 19/2, då vi har vuxenkalas för släkt/familj. Ev. blir det ett gemensamt barnkalas för dem??


Morgondagen kommer att spenderas i aulan på Västervångsskolan, vi har fortbildningsdag, delar av nya läroplanen, viktigt och intressant, men vi är inte vana vid att sitta stilla, inne och lyssna en hel dag. Vi blir bjudna på mat på "Lite Mer", ett säkert kort  i restaurangsammanhang.

På kvällen ska vi tillsammans med arbetskamrater till sambon till Bryggeriet i Ystad, på "after work buffé", ska bli gott. All mat man slipper att laga själv är guld värd! Ser fram emot detta, barnen ska  sova hos farmorn & farfarn, de ser också fram emot det.

På lördag är det kördag hela dagen i prästgården i Stora Köpinge, sjunga, sjunga, kul. Jag har övat på "min" solo vers, vers ett i "Joshua fit the battle of Jerico". Känns som om jag har fått lite snits på den, men jag kommer att vara grymt nervös när jag väl ska sjunga......... Är ju körsångare, ej solist! Jag anser att det finns de i kören som sjunger mycket bättre å passar bättre att sjunga solo. Men men, det stärker kanske en............ kvällen avlsutas med att vi blir bjudna på middag på "Lite Mer", hoppas att de har filébuffen, den är gooooood!


På söndag har jag inget planerat, får ta och skicka ut lite barnkalas inbjudningar kanske.......


Ha en härlig helg!!


/Annika


Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards