Alla inlägg under maj 2011

Av Annika Skoog - 17 maj 2011 22:31

Ja då var det min tur att gå till tandläkaren, *ogilla*. Jag hade tandläkarskräck som liten och den har inte riktigt släppt. Men numera går man ju till tandhygienisten, och skulle man ha hål i en tand så får man gå till tandläkaren. Nu har jag ju en väldigt trevlig tandhygienist, som vet att jag inte gillar att gå dit. Jag har haft tur med mina tänder efter att jag fyllde 20, jag har inte lagat tänder på över 20 år. Bra! Däremot har jag alltid tandsten, men den är borttagen och jag är väldigt ren å fräsch i munnen. Dock ska jag tillbaka på fredag för en av mina gamla lagningar såg lite skum ut.......skumt!


Ska strax lägga mig efter att ha varit och sjungit med kören.

/A

Av Annika Skoog - 15 maj 2011 09:54

Ja vad ska man säga om maj månad....... intensiv och fullspäckad vad gäller aktiviteter. Jag känner att för vår del (antagligen är det så för alla) måste vi försöka fokusera och ta en dag i taget, så ska vi nog ro denna månaden i hamn med.

Denna veckan: APT, Kalvinknatet, Kören..... på jobbet mycket förberedelser inför avslutningar och överflyttningssamtal........


Vi har haft en skön utevecka i alla fall, lagom varmt och mycket lek och promenad till vårt favoritställe: Höga Berget. Fast just den dagen var det som att vara på en alptopp (Höga Berget är mest en kulle...) Dimma från havet fullkomligt vällde in över land och sikten var ungefär lika med noll. Just den dagen var väl vädret inte så bra ialla fall inte på fm.


Kören i torsdags....... Nu är det vår och sommarsångerna. Mycket lättare och roligare sånger. Vår kör är ju inte stor... Vi är sex stycken, men idag var vi bara två, jag å Lena. Jag sopran och hon alt. Louise, kantorn är helt otrolig, sjunger med i en av stämmorna, spelar den andra och kompar till. Jag är imponerad, jag ska föröka koncentrera mig på min stämma och tycker det är svårt ibland, speciellt om sången är helt ny. Två framträdanden kvar 22/5 och 16/6.


Gårdagen var det lite fix här hemma. Sen körde vi till Bo Ohlssons för barnen behövde nya sandaler. Lovisa gick rätt på ett par rosa med ett litet Hello Kitty märke på. Behöver jag tala om att hon ville ha dem direkt.... Nä jag tänkte väl det. Även om jag ville att hon skulle ha samma modell som Hugo (fast rosa). Det var sandaler med helt där framme vid tårna.

Det blev även presenter köpta till kalaset som de ska till i morgon. Härligt väder i går em, ute lite. Fast sen kom regnet....... Vi var en lite runda inom stan och kollade på bilarna i den årliga cruisingen. Men vädret gjorde ju att vi inte stannde så länge.


Dagen bjuder väl på lite trädgårdsarbete, barnen ska på kalas. Annars lugnt, hoppas att det blir fint väder!

Ha en härlig söndag alla!


/Annika


Av Annika Skoog - 11 maj 2011 21:19

Är hemkomna efter en härlig kväll på idrottsplatsen. Lovisa och Hugo har sprungit Kalvinknatet med Maja å Hugo. Lovisa och Maja sprang redan förra året och i år ville Store å Lille Hugo också springa. Eller som Hugo sa: Att Lovisa sprang förra året när hon var fem år, och nu är jag fem år...........

Tjejerna började, först uppvärmning, sen var de i gång. Det är ju eg. för förskoleklassen, så nu har Lovisa "övat" två gånger innan hon börjar förkoleklassen. Bra kämpat för att få både guldmedalj och tröja.

Pojkarna kämpade på bra, "Lille Hugo" som bara är fyra år pinnade på med de korta benen. Lika stolta de med både medalj å tröja.


Vi avslutade denna kvällen på Mc Donalds, barnen var jättehungriga efter att ha kämpat på bra.


Några bilder från kvällen:

  Nöjd Hugo med medalj efter hans första Kalvinlopp   Heja Hugo   Lovisa efter loppet   Starten för tjejerna   Maja, Lovisa, Hugo å Hugo fyra duktiga löpare, sååå nöjda!


Av Annika Skoog - 10 maj 2011 19:03

Hej på er i sommarvärmen, nu kan jag ju inte klaga på att det är kallt. Både i går och idag har det varit sommar temperaturer.


Utevecka på jobb, det gillas. Gårdagen njöt vi i fulla drag att det äntligen var fint väder å soligt. Mycket lek, det är viktigt för våra "Hajar" nu. Det märks, märks också att de är rätt färdiga med förskolan och är redo för att gå vidare med nya utmaningar. Samtidigt är det undebart roliga och charmiga, kul att diskutera olika saker med dem.


Farmorn och farfarn hämtade Hugo & Lovisa i går. Jag var och blev klippt. Tack Carina, nu kan jag visa mig bland folk igen. Var inom sportaffären och införskaffade mig ett par vita converse, snygga! Skulle köpt i höstas men då fanns det bara jättesmå eller jättestora......... Jag min klant skulle ta en låda i min storlek, de stod den bit ner...................................vad händer......................jo jag välter ALLA lådorna i stapeln. Det stod ett affärsbiträde och hjälpte en kund på andra sidan, bara att erkänna: "Det var jag!!!" Men det gjorde ingentin, låt det vara sa hon. Snällt!!


Sista APT för terminen, sen var jag nöjd med gårdagen.


Lovisa var väldigt nöjd med sin dag i skolan. Det hade ätit frukost, lekt och haft kul, samt ätit lunch och pratat med kocken. En sak som är synd med den nya klassindelningen är att det i Lovisa klass bara är fyra stycken kvar från Humlan. Den första klassindelningen var mycket bättre åtta barn från Humlan i varje klass, bra blandat pojkar och flickor. Nu detta!! Skulle kunna skriva mer ang. detta och varför det blivit så men det spar jag till min dagbok....... Tycker att det är synd, men samtidigt är jag av den åsikten att barn hittar nya kompisar, och nya gruppkonstellationer ganska snabbt!!


Slutat tidigt, hemma och njöt av vädret. Skulle kanske kört till stranden istället. Lekt och grävt även om det är för kallt för att bada, men snart så..........


Nä lite röj nu och dusch å sen i bingen!!


/A

Av Annika Skoog - 9 maj 2011 08:14

Det får blir en morronblogg istället för kvällsblogg. Jag var trött i går kväll, och kände att jag inte orkade.


Jag har precis lämnat barnen, Lovisa ska med sin klass besöka skolan idag och skulle lämnas tidigare. Spännande för henne, hon flög upp och klädde på sig utan att protestera. De skulle åka skolbussen, och både äta frukost och lunch på skolan. Det var så spännande tyckte Lovisa, och därför fick Hugo med komma en liten stund tidigare.


Ja helgen har varit solig och fin, vi har nog spenderat mest tid ute, härligt!

Mannen var på veteranbilsmarknad i Höör i lördags morse, och vi tog en lugn fm. Jag hann med att röja undan i en del garderoder, och plocka undan vinterkläder och kläder som blivit för små. Ute i solen hela eftermiddagen, tvätt ute. Luktar så gott.


Pratade med min f.d kollega från Sölvesborg, alltid trevligt. Vi har lite planer att samla F. I. L. A gänget under Killebom (festival i Sölveborg). Hade ju varit väldigt kul eftersom vi jobbade  ihop i tio år. Fila står för: Fredrik, Inna, Linda, Annika. Nu bor ju inte F å A i Sölvesborg mer, men kanske F med har planer på att åka till Sölvesborg under vecka 27........ Ja annars får det bli I: L: A träff.


Träffade våra vänner Maria, Peter å Thilda i lördags. Trevlig kväll med gott grillat och gott vin och mycket prat och skratt. Barnen lekte och Hugo somande på soffan när han var nöjd..........


Gårdagen var vi ute, handlade lite, lunch ute, gräsklipp, vedklyvning (H), och barnen som åkte med Maja å Hugo till lekplats. Kvällen grillade vi här med farmorn å farfarn och Krister, vi satt ute gott!


Sen dusch å i säng ZZZZZzzzzz


Ny vecka, nya möjligheter, ser positivt ut vädermässigt!

Vi har utevecka!

/A

Av Annika Skoog - 6 maj 2011 17:32

Gott härligt med fredag.

Har haft två riktigt effektiva dagar på jobb. Har hunnit med massor. Skrivit och delat ut inbjudningar/månadsbrev, fortsatt med hand å fotavtrycken, plockat skräp(skräpplockar vecka), bloggat (kollegan), fortsatt planeringen av avslutningsfesterna. Rätt så nöjda jag å kollegan.


Igår var jag på infomöte inför Hugos avdelningsbyte. Han ska börja på

5- årsavdelning, med mycket utomhuspedagogik. Lovisa går där idag och vi är jättenöjda. Mycket undran från föräldarna om just ute, när, hu,r var kommer de att vara ute......... Fryser ni inte?? Jag är nog miljöskadad eftersom jag själv arbetar med utevecka varannan vecka. Känner bara positivt, trots dessa rejäla vintrar vi har haft.


Slutat tidigt, hem och städade. Nu är här rent! Fredagskänslan infinner sig, och ikväll blir det lasagne och ett, nej det blir nog två glas rött, det är jag värd!


Trevlig kväll å helg!

/A

Av Annika Skoog - 4 maj 2011 22:36

Då kör vi igen. Ska slänga in ett inlägg som skulle kommit in i går då.......


Jag undrade vart värmen tagit vägen, för den är inte här i Ystad med omnejd i alla fall. Igår var det riktigt kallt, hagelskur på eftermiddagen och ynka 4 grader. Har varit rimfrost på bilarna varje morgon sedan i måndags. Men men, det ser varmare ut till helgen, gott!


I går var vi på Ohlssons basar och fixade present till Thilda som har fyllt år, och vi ska dit på lördag och gratulera henne, samt träffa Thildas trevliga föräldrar.

Hugo och Lovisa fick påskpeng av farmorn och farfarn så de ville handla för egna pengar. Lovisa köpte något som heter "Snooks", en slag mjukisdjur som man ska kamma och frisera osv, man kan även samla olika. Allt för man ska "köpa, köpa" ännu mera. Hugo han handlade.........................ja lego.......den pågen pratar lego, drömmer lego, leker lego, köper lego, det är vår egen legofantast helt enkelt!


Efetr middagen i går hade jag och sambon grovrensning/rengöring i vårt kylskåp, lite örke faktiskt. Ska väl ärligt erkänna att jag inte är jätteduktig på att grovrengöra där, blir mest lite torka av då å då, här och var. Är en ren fröjd att öppna kylen nu, fiiiint!

Ikväll fick skafferiet sig en omgång, så nu kan vi se vad vi har därinne. Nöjda!!


Ett stort grattis till Ingrid min barndomsvän, som fyller år idag. Hurra, hurra, hurra!


Ja gott folk, det var allt från Herrestads bloggen.

Tack för att ni läser!

/A 



Av Annika Skoog - 4 maj 2011 21:56

Skrev ett ganska långt inlägg i går, och när jag skulle spara det hände något och sidan "webbsidan kan inte visas" kom fram, inlägget är borta. Grrrrrr! säger jag då.


Men jag gör ett nytt försök att lägga upp denna på Fb, och återkommer efter en stund med ett längre inägg om det funkar.


Ha det bra så länge

/A

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards