Alla inlägg under juli 2011

Av Annika Skoog - 23 juli 2011 13:08

Ja det kan man ju undra. Jäkla skitväder är vad det är. Igår em tittade faktiskt solen fram en liten liten stund.


Gårdagen bestod av att städa och röja här, har inte städat riktigt på nästan tre veckor så som ni förstår var det mycket välbehövligt. Tog det lugnt, och det tog nästan hela dagen. Ja börjar man inte att städa förrän nästan middagstid så tar det mer eller mindre hela dagen. Hugo skulle åka in till Henriks jobb på em och hjälpa till lite, så jag och Lovisa handlade lite till tacoskvällen.


Tankarna på pappa finns där hela tiden: Hur har han det? Har han många klara stunder? Mycket oro?


Lovisa och Hugo åkte med farmorn och farfar till Malmö i går kväll för att möta kusinerna vid tåget, de kom med flyg till Kastrup. De var väldigt uppspelta kan jag säga.......... Hemma här strax efter midnatt, och vi sov till 10:00, rena tonårsfasonerna............ Har nog aldrig hänt.........


Vädret e ju fortfarande allt annat än bra. Det blir grillning i Nybro i kväll med alla, trevligt!


Vädergudarna, skärp er, vi vill ha sooooool nuuuuu!


/A

Av Annika Skoog - 21 juli 2011 18:57

Idag har det regnat här i Ystad hela dagen, blääää tycker jag om det.


Hugo har lekt med en kompis idag, och jag och Lovisa körde till stan. Lite shopping, men inget kul när det spöregnade hela tiden. Inga fynd blev det heller, bara ny mascara och kajal. Vi passade på att handla present till ett kalas i helgen med.

Ett besök på sambons jobb blev det också, han jobbar en dag till sen är det semester för hans del med, skönt!


Har snart avverkat min första lediga vecka, och hoppas nu att vi får bättre väder här, för detta är inget kul.


I morgon kväll kommer barnens kusiner med föräldrar hem från England för att stanna resten av sommaren, det ska bli roligt.  Hugo och Lovisa ska ev. åka med och hämta dem i morgon kväll (Malmö), de gjorde det förra året spännande!


Ett stort TACK igen för alla uppmuntrande ord och att ni tänker på oss! Det värmer otroligt mycket!


Ha en fortsatt skön torsdagkväll

/A

Av Annika Skoog - 20 juli 2011 09:50

i går....... Körde upp till mamma efter att ha lämnat barnen hos farmor & farfar. Solen sken och det kändes som om det hade varit skönare med en dag på stranden, istället för att tillbringa den i bil Ystad-Norje-Karlskrona och tillbaka.


Vårdplaneringsmöte för pappa, tungt! Hade en klump imagen hela dagen. Vad innebär det med ett sånt möte?? Inte en aning, och det kändes overkligt att sitta där, nä inte min pappa. Det är inte han som är sjuk, det känns som om man sitter bredvid och tittar på........ Jo det är vår pappa som vi berättar om för vårdpersonalen och för biståndshandläggaren, att han behöver få vård. Demens sjukdomen har tagit över honom nu, han är en annan. Inte vår pappa som han var innan.

Det gjorde så ont och det var så hemskt när vi satt där, men det är nödvändigt! För pappas del, med demens och med stora personlighetsförändringar, och aggression så måste han få den vård han behöver och är berättigad till. Sen att det måste ske med hans medgivande känns lite luddigt, det behövdes inget skriftligt medgivande enl. biståndshandläggaren........ Men om han hade berättat för vårdpersonalen att han skulle kunna tänka sig att gå med på särskillt boende, och de berättar för biståndshandläggaren??? Hade det räckt?? Ja det är inte lätt det här med lagar osv....... Det kommer att ordna sig ändå, med boende och vård.


Körde från Karlskrona, fortfarande i strålande sol, och nu med lätt huvudvärk. Alla spänningar släpper antagligen, har dock fortfarande en klump i magen och kommer att ha ända tills pappa är på plats i boendet.


Visste att barnen haft en skön dag i Nybro hos farmor & farfar, med mycket lek och bus, fika och glass, och kanske bad.


Vi fikade när vi kom till Norje, jag, Susanne och mamma. Mycket prat, och jag kände att det var skönt att prata av sig. Vi känner alla tre att denna sjukdomen har smygit sig på, för att de senaste fyra åren eskallerat och tagit över pappa och gjort honom till någon annan. Dessa aggressioner är INTE han, han var aldrig arg innan, brusade aldrig upp, svor väldigt sällan (möjligtvis när han blev arg...), lugn, harmonisk, snäll, osv osv. Nu klarar han nästan inget, de klara studerna kommer alltmer sällan, utan demensen tar över och han är tilbaka i yngre år, och mycket i Norrland där han kommer ifrån........ Dit han ska hem nu, vilket har jag förstått är vanligt vid demens.


Körde hem strax efter 21:00, kände att jag var trött och samtidigt skönt att det var över. Allt släppte då jag kom hem, stöp i säng. Dödstrött, brukar säga att det är min styrka att jag kan sova när jag är i jobbiga livssituationer. Men som sagt slappna av helt kommer jag inte att kunna göra förrän pappa är på plats i sitt nya boende!


Tack än en gång alla mina bloggläsare för allt stöd! Tack alla vänner för att ni tänker på oss i denna svåra tid, det värmer mycket! Tack!


/A

Av Annika Skoog - 18 juli 2011 10:28

är här, men vädret är ganska trist. Hoppas på bättre bara.


Vi var en runda i Norje hos mamma i lördags, Susanne å barnen var där med. Kände att vi ville träffas lite. Kändes jättetomt i Norje utan pappa, nästan som om han redan var borta, hemskt. Vi fasar för tisdagen när vi ska på vårdplaneringsmöte för pappa, hur kommer han att reagera?? Hur reagerar vi? Har en stor klump i magen å är lite illamående, känner att detta kommer nog att vara det mest jobbiga någonsin att gå igenom. Att se någon av sina föräldrar så sjuk är fruktansvärt!

Vi får hoppas att han får den vård han behöver nu, det är ett måste när sjukdomen har tagit över.


Det blev heldag i Norje, vi beövde prata, vi hjälpte mamma med div.saker Hemma här ca 00:00. Jaja, tur vi hade sovmorgon och inte behövde stiga upp tidigt!


Söndag i går, och farfarn fyllde 70. Vi var nere och grillade, och hade en trevlig kväll. Kändes bra med något annat, men tankarna på pappa finns där hela tiden. Jobbigt!


Även om vädret inte är något vidare för tillfället så gör det inte så mycket, hoppas på bättre och det blir det nog för jag har hela fem veckor framför mig, tjohoo!


Håll en tumme i morgon att det går bra på vårdplaneringsmötet.


Tack för alla fina och stöttande ord här på bloggen, det värmer!


Har velat fram och tillbaka OM jag ska skriva om pappa här, han har varit sjuk i fyra år, men de senste två åren har det gått snabbt. Nu har jag ändå valt att skriva litegrand om pappa och hans sjukdom. Vet ju att i lilla Norje där alla känner alla och alla vet allt om alla och att rykten sprids FORT, så om någon läser här så vill jag vara öppen med att pappa är sjuk och inte konstig på något sätt! En helvetessjukdom som ALLA kan drabbas av, du kan inte göra ett skit mer än att bromsa den, men den tar över ändå!  Jag önskar inte ens min värsta ovän den, och den förändrar en människas personlighet på några år.


Tack än en gång!

/A

Av Annika Skoog - 14 juli 2011 19:31

sen är det äntligen semester, tjoohoo! Hade visserligen tre dagar förra veckan, men de var allt annat än avkopplande.


Har jobbat en vecka på sammanslagningen, detta året är vi på Erici. Vi har haft en avdelning där Nektarinen har verksamhet. Lite rörigt blir det ju, och man hittar inte så bra. En inskolning mitt i allt, och är inte svensk talande, det underlättar ju inte precis...... Så nu är det bara i morgon med, sen ska det bli skönt med semester, i fem härliga veckor.


Känner oro för pappa, som är kvar på sjukhus. Hans demens blev värre som sagt i förra veckan när vi var hemma. Nu ska det vara ett vårdplaneringsmöte på tisdag, och det är bara att hålla alla tummar för att han själv går med på att flytta till ett boende, tydligen kan man inte ordna med flytt utan att han ger sitt medgivande....... (jag , Susanne å mamma kommer att vara med).

Bara det ger mig helt ont i magen, och stor oro med sprängande huvudvärk. Han måste få vård eftersom han blev våldsam, och för mammas säkerhet, så vet man inte idagsläget vad denna helvetessjukdom kan ställa till med. Jag trodde att hans våldsamhet och aggressivitet var skäl nog......... Fortsättning följer, känner mig väldigt ur form, och tappar humöret!


Det blir en tur till mamma för dagen i helgen, samt träffa min syster å barnens kusiner. De kör via Norje när de ska hem från Öland. Kul att träffas, men säkert tomt utan pappa i Norje.


Ska ta å lägga barn, och röja undan lite, känner mig väldigt ZZZzzzz


/A

Av Annika Skoog - 11 juli 2011 21:50

     

Härligtatt komma                        

 
Av Annika Skoog - 11 juli 2011 20:48

till vardagen igen efter fem dagar i Sölvesborg och många besök hos vänner. Men det var också jobbiga dagar för pappas sjukdom blev mycket värre, så jag är ganska slut.


Vi börjar med det roliga, som höll på att inte bli något Sölvesborgsbesök....... tisdag kväll fick Hugo feber, och jag kände att: Jaha då får jag vara hemma med sjukt barn :(. All luft gick ur mig, och jag packade inte ens.......... Packade på fm innan vi åkte, för Hugos feber hade gått ner, och det kom ingen mer feber under dessa dagarna :)


Körde till Ritva, Thomas , Hannes och Elvira, parkerade bilen hos dem. Vår vana trogen gick vi på marknad hela dagen. Åt pizza/kebabtallrik i järnvägsparken, barnen åkte karuseller och blev fotograferad av lokaltidningen, träffat en massa gamla vänner, kuuuul! Jag kan nästan gå var tionde meter och "heja" på folk man känner speciellt under Killebomdagarna:)

Fikade med Ingela på sena eftermiddgen, kul och väldigt längesedan, har känt varandra i över tjugo år. Har nog inte träffats sen barnen var mindre, så det var extra roligt!

Avslutade dagen hos Ritva, Thomas och barnen. Lite dricka, och frukt. Av div. anledningar som rörde pappas sjukdom, och att han var arg och mer förvirrad ikväll sov vi över hos Ritva och Thomas, till barnens stora förtjusning. Samtidigt kände jag stor oro över pappa, vart ska detta sluta?


Torsdagen träffade jag fd. kollegorna Linda & Inna hemma hos Linda. En mycket trevlig fm med många minnen och skratt. Vi jobbade på Klockskogen i Mjällby i mer än tio år tillsammans, så många härliga minnen finns det. Hade varit kul om vår fjärde kollega Fredrik hade varit med, han bor på Gotland men hade inga hemvändarplaner denna gången.


Eftermiddagen var det Killebom för mig och barnen, tuff, tuff tåget, ponnyridning, lek, och lite glass och besök i leksaksaffären.

Vi sov hos föräldrarna denna natt, barnen somnade fort och pappa hade en bra em/kväll. Senare på kvällen däremot blev han aggressiv och skulle köra "hem", så det blev väldit jobbigt där ett tag. Han lugnade sig och gick och la sig sen. Jag och mamma satt uppe och pratade, vi tyckte att sjukdomen eskalerat de senaste dagarna........... Jag tog beslut på natten att efter avlutad dag i morgon åker jag och barnen hem........


Fredagen kom och pappa vaknade och kändes som vanligt, kändes ändå konstigt efter hans utbrott igår, detta är inte min pappa, han är vanligtvis väldigt lugn och hetsar inte upp sig i onödan (det norrländska lugnet??)

Vi var hos Anders, och hans pojkar Melker och Kasper på fredagen. En trevlig fm som vanligt, Hugo var mallig när han fick var med de äldre killarna å spela DS, och Lovisa var med på ett hörn.


Ringde till Ritva och hon tyckte att vi skulle bo hos dem även i natt, tack! Vi bestämde att jag skulle hämta nyckel och Hannes och Elvira hos deras farmor & farfar på em (hon å Thomas var iväg).

Jag passade på att klippa mig hos Cathrin, supernöjd som vanligt! Kul att träffas med.

Körde ut till föräldrarna och hämtade vaåra saker, pappa kändes lugn och inte så förvirrad......... Sen hämtade vi Hannes och Elvira, samt även en fika hos deras farmor å farfar, trevligt!

En trevlig kväll blev det hos Fam.Lidström, och även lite vin för mig och Ritva, kändes nästan som gamla tider.........

Susanne (syster) körde ner till föräldrana, är henne tacksam för det!


Medeltida marknaden på lördagen, ett trevligt Killebominslag, med våra vänner Ritva, Thomas och barnen.

Packade bilen och begav oss till Hörvik till Fam. Hedberg för lite fika, prat och grillning. En trevlig kväll där vi även sov över, det hade vi bestämt innan.


Kvällen hemma hos föräldrana slutade denna kväll i tragedi :(. Pappa blev våldsam mot både mamma och Susanne, är Susanne evigt tacksam över att hon körde dit! Pappa blev omhändertagen, och ligger på sjukhus i väntan på ett särskillt boende. Han kan inte komma hem igen, sjukdomen  har tagit över, han har fått stora personlighetsförändringar. Jättetragiskt, men nödvändigt!


Hemma här på fm, barnen på kalas och jag packade upp å tvättade.

Somande som en sten, helt slut efter dessa dagar!


Stort TACK till alla fantastiska vänner för allt stöd under dessa dagarna! Speciellt Ritva å Thomas för att vi fick bo hos Er!


Jobba fyra dagar till sen är det välbehövlig semester!


/A

Av Annika Skoog - 3 juli 2011 18:12

Varmt å klibbigt trots åskan i går kväll/natt. Tvättat å hängt ut idag, lite fixande här hemma (det tar ju lixom aldrig slut).


Pratat med vänner från Sölvesborg, så nu är torsdag em ledig, ev. kanske vi träffar Ingrid med fam. då, samt fredag em. Sen har vi ett fullspäckat schema under Killebomdagarna, det gillas. Vill ju hinna med att träffa så många vi kan under dessa dagar! Nu längtar jag JÄTTEMYCKET, så kul det ska bli!!


Hugo skulle leka med Adam och Edvin, bestämt efter lunch. Tänkte att då kör jag till Österlenkryddor och fixar lite kryddor som är beställda från mamma å Ritva. Skrev detta på FB, Anneli ville följa med. Vi hämtade henne och det blev även fika hos oss, en trevlig em, vi bestämde datum fär vår kräftskiva på stranden. Det hade vi i fjol och som vi vill göra till en tradition, mysigt!

Lite grillprat  inför sommaren blev det med!


JA så var denna helgen gången, strax mat!


/A

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards