Alla inlägg den 29 juli 2011

Av Annika Skoog - 29 juli 2011 19:03

fick det bli dag. Jo det regnar ju........ Skitväder e vad det är.


Men perfekt städväder, samtidigt har jag känt mig off idag. Ingen ork, lust, eller glädje att göra något......... Ev. kommer reaktionen snart på riktigt på mig efter vad som hände när vi var i Sölvesborg/ Norje när vi var där v27........... Pappas demens satte fart på allt kan man säga och han är riktigt dålig. Han är kvar på sjukhus i väntan på särskilt boende och det kan ta tid med all pappersexercis, och alla turer kring allt.

Mina tankar är hos honom hela tiden, hur man mår?, vad han tänker? har han många klara stunder? Enl. personalen (som inte kan vara hos honom hela tiden)är han kvar i det gamla/förflutna....... Han ska hem till Norrland, det är hemma för honom nu (han har bott i Blekinge i 45 år). Men samtidigt måste man hela tiden tänka på att han behöver vård, mamma har vårdat honom i fyra år och nu måste sjukvården ta över.


Samtidigt berättar mamma att hon börjar tala om detta med pappas sjukdom för folk i Norje nu, lilla Norje är ganska litet, det bor ca 1000 personer där(jag kan ha fel) och alla känner alla, eller så känner man någon som känner den, och som är släkt med en tredje, eller så tror man sig känna alla och veta allt om alla. Trots detta är Norje helt underbart, litet, tryggt, havsnära osv, osv.

Men när något händer blir det gärna väldigt stort,  och när en historia om någon pratas om för någon annan kan folk vara lite vårdslösa med sanningen ibland, det läggs till eller dras ifrån och då får man inte en rättvis bild av vad som hänt.

Det är lite därför jag berättar litegrand om min pappa här i bloggen, just för att berätta hur det ligger till. Mamma känner likadant när hon träffar folk och pratar med dem, hon vill berätta om min pappa, hennes man att han har drabbats av den hemska sjukdomen demens, som tar ifrån en människa hela ens personlighet och värdighet. Alla mamma eller vi har pratat med tror inte att detta är sant, Kurt denna lugne, snälle, duktige, allmänbildade, "uppfinnarjocke" och teknisk kunnige man, det kan inte vara han!  Jo det är han, vill vill inte heller att det ska vara vår pappa/make som är drabbad¨. Vi hoppas varje morgon att vi vaknar ur denna mardrömmen, men tyvärr inser vi att det är sant:(


Jag dukade lite fint med tända ljus i detta höstrusket, och lite mysigt blev det. Jag vad ska man göra.......?? Hoppas på bättring, kanske nästa vecka blir solig och fin?

Ja så mycket sämre kan det väl inte bli.....


Ha en fortsatt mysig fredagskväll

/A

Av Annika Skoog - 29 juli 2011 14:15

Ändrar lite i rubrikerna, storlek och typsnitt


/A

Av Annika Skoog - 29 juli 2011 14:08

mellan städrycken sätter jag mig vid datorn och trycker och klickar lite. Lyckades få in vädret i Stora Herrestad i går kväll, inte illa! Därför kan det förekomma olika tester för att jag vill kolla hur det ser ut när jag skrivit ett blogginlägg.


Det regnar ialla fall inte nu, alltid något....


Återkommer

/A

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards