Alla inlägg under mars 2012

Av Annika Skoog - 18 mars 2012 16:17

Det blir jag när jag får beröm för något jag gjort, ja det blir väl alla.  Har den senaste tiden fått beröm för min blogg och mitt skrivande. Det stärker mig otroligt, att det finns ganska många som villl läsa det jag skriver, och fått beröm från flera stycken att de gillar min blogg och att jag skriver bra:) Samtidigt är jag väldigt självkritisk, jag tycker ju inte att min blogg är något särskilt, och att vi inte gör så många "hippa" saker som många andra gör, vi bor inte i det flottaste huset, har inte de nyaste/dyraste bilarna, är inte upptagna med aktiviter fem vardagr i veckan, samt uppbokade varje helg, som så många är och ju mer man har desto "hippare" tycks man vara........... Det värmer otroligt när jag får berömet "Jag gillar dig och det du skriver", eller "Du skriver så bra". Ja det e nog så man växer några cm känns det som, nu behöver jag ju inte det, tycker 178 räcker länge:)


Solen har stuckit fram här nere i dag, torkvinda fram, säkert vårtecken, lakan ut på tork, luktar ljuvligt sen. Lite städning har hunnits med, bläh!! men men det är nödvändigt ont och måste göras!


Ja ja, snart helgen slut och en ny jobbevecka framför mig, snart påsk och lite extra ledighet, och lite tid att träffa vänner och familj. Pappa fyller 70 år långfredagen, så det blir min familj, och Susannes familj, och mamma som ska fira honom där han bor, de skulle duka lite extra fint i lilla matsalen. Vi är ju ändå nio stycken och mamma skulle ta med tårta, så får vi hoppas att den dagen är en bra dag. Hugo och Lovisa har inte träffat honom sedan han blev riktigt dålig, och inte Henrik heller, så vi får hoppas på en bra dag och att han känner igen oss.


Ska samla in tvätten, göra oss iordnoing och köra in till farmorn och farfar och grilla lite korv.


Ha det gott!


Tack än en gång för allt beröm!


//A

Av Annika Skoog - 18 mars 2012 09:59

Blev det igår, firade Susanne och Sebastian. Mycket bilkörande blev det men det är ju tur att man gillar att köra bil. Inom Norje och hämtade mormor, liten paus där, sen vidare.

Trevlig dag hos systern med familj, hon hade fått lite omtapetserat och nya golv så det var så fint och fräscht. Läckert kakel i form av tegel, plattorna var några cm tjocka, och det såg ut som om tegelväggen hade knackats fram.


God mat och fika och prat och mys. Jag som varit så ståndaktig med  onyttheter ett tag åt faktiskt några kakor och en bit tårta, gott! Ska fortsätta med att byta ut kvällsmålet mot soppa, eftersom det gett resultat, kände det när jag tog på mig kjolen igår, den satt lite lösare.........


Grattis till kära vännen Ritva som fyllde år igår, vet att du läser här då och då, så klart jag vill hylla dig på  min blogg. Ringde till henne på väg i bilen, så roligt att pratas vid en stund, och hoppas vi kan träffas snart igen!


Grattis också till Nina och Robert som gifte sig idag, Nina har bott granne med mina föräldrar i alla år, så hon är uppväxt med oss. Nu är hon vuxen och har gift sig! Stort grattis till ER!


I fredags var vi ute med jobbet på Bryggeriet här i Ystad,, gott och trevligt, ganska lagom kväll, och mycket skratt.


Dagen bjuder på lite städning och tvätt, trist men ett måste. Ingen ridning blev det för Lovisa för det var hopptävling i dag, och Lovisa som fick en ridhjälm av kusin Isabell igår........Det blir kanske nästa söndag!


Ha en trevlig söndag vänner!


//A

Av Annika Skoog - 15 mars 2012 21:23

Har inte haft så mycket blogglust, och varit trött på kvällarna, så därav inget bloggande. Ibland blir det så, och lusten måste finnas där till att skriva annars blir det inget bra skriv. En sak om min blogg gjorde mig glad i veckan, läste Elins blogg(haft henne i förskolan för lääääängesedan), och där hon har länkat till min blogg(över bloggar hon läser). Där i beskrivningen hade hon skrivit så fint att den är en vardaglig blogg, med vår/min vardag, och den var skriven med positiv inställning till livet! Tack Elin det blev jag väldigt glad över att läsa.


Målat på våning två, bland annat det vita på garderoberna, samt taket en gång till, ska måla väggarna en gång till med. Sen börjar det ta form där uppe. Sen får det röjas av, och plockas ner grejer/verktyg som inte ska vara där........Känns bra! Hoppas att snart se ljuset i tunneln......


Vad har annars hänt sedan sist...........Ja det känns att det är fullt upp här hela tiden, ingen rast ingen ro. Lovisa rider på söndagar, och det går bra. Vi borstar häst, mamman får leda hästen, och även springa bredvid när hon skulle trava, allt för extra motion och för att dottern ska rida.  På tal om motion, jag har gått promenad på min middagsrast tre dagar denna veckan, samt promenader med barnen till Dammhejdan och till stranden. Ska försöka att gå ner några kilo med, kör metoden "Ät mindre mat, inget godis/kakor, rör dig mer", samt att jag bytt ut kvällsmålet mot soppa(modifast)..........Det går sakta, men sedan förra veckan är det  -3kg, det går sakta, men säkert.  Jag är lite impad hur man kan bli mätt på 2½ dl soppa, och ett knäckebröd........Men den ska ju vara näringsrik, och innehålla allt som man behöver.


Haft en underbart härlig utevecka med skönt vårväder, hoppas att det har vänt och att vi går mot vår nu! Ljust längre på kvällar och ljust på mornarna, hoppas jag kan promenixa lite på morgonen snart!


Är hemkommen från Öja kyrka, där vår kör Stora Köpinge Sångensamble har sjungit "Allt har sin tid" Så tänkvärda texter, sånger i livets olika skeden. Jag och Therese sjöng en vers själv, i sången "I kärlekens famn" .....Det gick bra, samt att vi var flera som läste texter om tid, kärlek, vad är meningen med livet osv........ Flera texter som fick mig att tänka till och stanna upp, ja vad är det för mening??? Är det en mening med allt?? Hur kunde det sett ut? Är det ödet som styr, eller finns där en mening med allt och är det förutbestämt? Vi hade även två extra solister med, mäktigt var det när Ida stod nere vid kyrkporten och sjöng accapella, och vandrade in, så vackert! Eller när Torbjörn talade om tid, och sjöng så fint sången: "Jag ger dig tid" Lite annat med en man med i vår lilla kör, fint med stämmorna med!


Fredag i morgon, och vi ska ut med jobb, Bryggeriet, after work. Det ska bli trevligt! På lördag packar vi bilen och åker till Växjö/Öjaby! Systern fyller år den 20 mars, och systersonen har fyllt år, så det blir kalas! Trevligt att träffas! Sen är den helgen över.........


Ja det var väl en liten uppdaterineg från Herrestadsbloggen ikväll!


Sköt om Er!


//A

Av Annika Skoog - 7 mars 2012 21:14

........Med våning två, idag har vår "snickare" Ola jobbat som bara den och målat taket i hallen uppe och i trappan, lagt golv i hallen uppe, samt målat väggarna i trappan. Jättefint när jag kom hem från jobbet! Helt fräscht och fint! Behöver dock målas en gång till, men om vi ville att han skulle göra det så hjälper han gärna till! O hjälper gärna till med det sista av renoveringen med, dvs. plocka bort línoleum mattan i trappen, samt slipa och lacka den, jättesnällt!

Detta betyder så otroligt mycket för oss, och det betyder också att vi snart kan flytta upp och använda hela huset!

Tack än en gång Ola!


Jag är även glad över att min blogg har fått tillbaka sitt gamla läsarantal........... Det gläder mig otroligt att se fler läsare här på bloggen! Att ni vill läsa det jag skriver, kul!


Annars en vecka med mycket händelser, känns som om vi är på väg mot något nytt här hos oss!  Det känns bra och positivt, detta med den ständiga ångesten för att vi inte hann med att renovera på vånning två är väck nu, nu börjar det roliga, möblera barnens rum, åka till IKEA och handla skrivbord, förvaring, prylar. Äntligen kan vi få plats utan att hela tiden leva compact living, en stor lättnad. Detta med att vi tog in hjälp med renoveringen var min idé och en liten överraskning för sambon, han lät helt lättad och tyckte det var kanon att få hjälp!

Känns redan som om 2012 blir ett bra år,  redan nu har det visat sig vara ett riktigt bra år..........


Har inte skrivit om pappa på ett tag, och han är ungefär som innan. Haft otur och ramla några gånger men inget brutit, samt att han emellanåt känner sig besviken har han sagt.......... Känns ändå som om han har det bra på boendet, ävenom det känns tungt då jag tänker på det.


Jag är även glad över att mamma har fått kontakt med en kvinna som gjort ungefär samma resa som hon gjort vad gäller pappas sjukdom. De brevväxlar och kan stötta varandra, samt att det är någon som verkligen förstår hur det är att leva med en dement partner.


Känner mig lite trött nu, och ska nog snart knoppa in, så ses vi här på bloggen snart igen! Tack för att ni läser!


//A

Av Annika Skoog - 6 mars 2012 22:04

Och lättad är jag idag, nu sedan väggen ramlade sönder i hallen/trappan upp har ju renoveringen här hemma stått stilla igen:(


Men idag har vi haft hjälp här, och sånt imponerar på mig när någon hjälper mig/oss utan att blinka och säger"Det är klart att jag gör det". Nu är det satt s.k "recovertapet" i hallen och trapphuset upp till övervåningen, jaaaaaaa!!!! Vilken lättnad att det går framåt, och vi får hjälp i morgon med, med målning och golvläggning. Är sååå tacksam, glad och lättad, ska bli så härligt att ha ett komplett hus. En vardagshjälte har jag haft jobbandes här i dag! Hoppas jag kan hjälpa hjälten med något en dag......... För att citera hans son"Min pappa kan allt, han har nog en superhjärna" Jag skriver under på det :)


Härlig dag har vi haft på Hajen:) Skapande av stentroll och kalas för barnen som fyllt år. Goa härliga barn har vi, spontana, humoristiska. Nu till sommaren lämnar vi ca tio stycken som ska börja skolan, och flertalet har vi haft sedan de var 1-1½ år, ledsamt!


Det går framåt, och blir ljusare på morgonen och kvällen, det gillar jag! Solen värmer och jag känner att vi går mot varmare tider, gott!!


Nä nu ska jag ta mig en dusch, och strax knoppa in..........


Ha det gott!!


//A





Av Annika Skoog - 4 mars 2012 13:31

Tänk vad tiden går(nu låter jag gammal), men att Hugo fyllde sex år igår, det kändes inte så länge sedan han var bebis. Dagen igår präglades av kalas från morgon till kväll.......... Hugo själv vaknade 05.30 och undrade om det var morgon???? Han började med att plocka upp pengar från vattenglasen eftersom han tappade två tänder, en i torsdags och en i fredags. Sen fick han sina paket, lego och discokula med Star Wars figurer.


Efter frukost och packad bil körde vi till scoutstugan i Nybrostrand och förberedde Hugo och Samuels kalas för sina kompisar på avdelningen. 19 barn, med pojkarnas syskon. Började ute med en lek, lite springa av sig. Sen var det mat, lek på olika stationer, glass och fiskdamm, sen var kalaset slut. Fort gick det, lite städning på det och sen inom Ohlssons basar för inhandla preseneter till kalaset i morgon, samt att Hugo fick handla. Fick presentkort på Ohlssons basar, så det blev mera lego=nöjd son! Hem och byggde lego, packade upp, dammsög lite, sen kom farmorn och farfarn för att fira Hugo. Trevlig kväll som avslutades med andra chansen i melodifestivalen...........


Jag har bestämt mig att slopa lösen på bloggen, har haft det ett tag och nu har kanske stalkern tröttnat, eller inte. Men jag tycker mig förlora många läsare och det tycker jag är synd, jag vill ju trots allt att ni, och du ska läsa samt att nya läsare ska hitta hit. Ja det är mest synd om de folk som inte har ett eget rikt liv utan måste hänga upp sig vad andra gör........ Ja ja nog om det.


Har inte bloggat under veckan som kanske har märkt.........allt går i ett hela tiden. Måndagar simning, och det går framåt, för båda. Men det får bli simskola i Nybro i sommar, så att de lär sig simma.

Nu har vi med skaffat vardagslyx............Vi har diskmaskin, vadå tänker ni säkert, har ni inte haft det innan?? Det har väl alla?? Nej det har vi inte, och jag har nästan skämts för att tala om det. Alla har ju verkligen det, och alla tar för givet i dagligt snack att alla har det. När vi flyttade hit, blåste vi inte ut hela köket eller hela huset som så många gör. Vi målade köksluckorna vita, samt rengjorde beslagen eftersom vi tyckte att de var läckra. Bytte bänkskivor, vitvaror, nytt golv, målade osv. Vi fick inte plats med en diskmaskin, och då visste jag inte om att det fanns 45 cm breda maskiner. Nu efter många  om och men är den inkopplad, och halleda vad skönt, vardags lyx, slippa att hela diskhon är full med disk och diska flera gånger om dagen. Vardagslyx, gladare sambo(jag)=lyckligare förhållande..........


APT och körövning har också hunnits med i veckan. Samt städning och det var mycket välbehövkigt då det inte har gjorts på två veckor, endast dammsugit, örke tycker jag att här är då! Nu blev det fint i torsdags.


Kalas i går och Hugo är på kalas i samma byggnad i dag........Sen är det nog lite lugnt vad gäller kalas tror jag......


Lovisa är helt fast vad gäller ridning. Hon är fortfarande i prova på gruppen, men det är bra för hon är inte hästvan. Red en runda i skogen i dag, mysigt!


Tvätt på tork ute idag, vår!!


Ja det var allt från Herrestads bloggen idag! Välkomna nya och galma läsare, nu är den lösenordsfri!


Fortsatt trevlig söndag!


//A


Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards