Alla inlägg under september 2011

Av Annika Skoog - 12 september 2011 22:40

Har börjat, nu är vi igång när simskolan drog i gång idag. Fick ändra tid om jag var med i vattnet som hjälpledare. Ja allt för barnen, och jag var i vattnet, hjälpte till så gott jag kunde. Barnen älskar sin simskola och Lovisa har bad/simskola med skolan på måndagar å för hennes del blir det simhallen*2 på måndagar, inte henne emot.


Vill först tacka alla mina 31 läsare på gårdagens blogg, samt alla värmande ord. Jag vill inte att min blogg ska bli en tycka synd om, deppig, och tårdrypande, men jag uppskattar era "tänker på er" osv.  Att det finns läsare här varje dag även om jag inte har skrivit på några dagar uppskattas mycket, att just Du vill läsa det jag skriver. Jag skriver för att jag tycker om att skriva, tycker om att kunna sätta ord på saker, berätta om roliga saker i vårt liv........Som just nu går ut på att hålla oss ovanför vattenytan. Jag orkar jobba, fixa med barnen, se till så att det blir mat lagat, städa osv. Större utsvävningar än det orkar jag inte för tillfället. Jag är jättedålig på att höra av mig till vänner, känner mig inte på topphumör, men det går. Hoppas på en bättring och hoppas att pappa svarar bra på sin nya medicin, så han kan flytta till särskilt boende inom kort.


I morgon em ska jag bli 4½ dl blodfattigare, dagens goda gärning. Övervann min sprutskräck och blev blodgivare 1998, stolt! Alla friska människor som kan tycker jag ska lämna blod, en dag kanske det är Du som behöver blod.


De har lovat storm och det har börjat med regn å vinden viner utanför fönstret, ska nog ta och krypa ner under duntäcket och sova lite. Inte bara barnen som var trötta efter utedag+ simskola(Hugo å mamman), och simskola*2(Lovisa).


Så tack igen alla ni som läser min blogg, gillas


/A

Oro

Av Annika Skoog - 11 september 2011 08:28

För pappa, och är besviken på sjukvården och deras rutiner. Mamma ringde till avd. där pappa är i går och då var han inte där.............................

Då påstår en personal att de har pratat med mig eller Susanne, och det var mycket dålig stil av oss att inte meddela mamma att pappa har flyttats till en annan avdelning. Då har han varit på denna andra avdelningen sedan i måndags, och detta var i går lördags. Kan säga att mamma var rätt arg, och Susanne ringde dit och undrade VEM av oss och NÄR vi hade ringt! Jag kan säga att jag inte har ringt, för jag tycker att detta är jobbigt, jag orkar helt enkelt inte. Sen kollade de lite noggrannare och då upptäckte de att det var inte nu denna gången Susanne hade ringt! Kan ju bara hoppas att de kollar över sina rutiner om det händer fler gånger. (blev lite jobbigt för den personalen där ett tag......... ja de behöver ju inte ljuga)


Kan ju säga att det varit en annan stor brist när en inhyrd överläkare frågade mamma om hon inte kunde ta hem honom. Läs hans journal, eller be någon av personalen som har haft hand om honom uttala sig istället. Det var ett stort övertramp, men där ringde de och bad om ursäkt. Hade de själva velat bli behandlade av sjukvården om någon av deras anhöriga blivit så sjuk som pappa är just nu! Nä det tror jag inte! Var nog tur att inte jag ringde till Karlskrona, jag har tålamod länge, men blir jag arg och speciellt när något sånt här händer, då blir jag ARG!!


Ja nu har jag skrivit av mig lite, och det är väl en liten del av den bearbetning jag håller på med. Skriver mycket och pratar mycket om det, känner att jag/ försöker vara ganska öppna med detta, utan att lämna ut några detaljer för det är inte rätt mot min pappa. Detta med demens är inte inte så öppet och prata om som till exempel cancer, och därför har många människor ganska dålig kunskap om sjukdomen. Frågor som "hur är det med pappa, är han bättre?", nä han blir inte bättre, för tillfälligt är mycket sämre. Men sjukdomsförloppet kan stå stilla, och inte gå så fort fram. Hans humör kan vara lugnare för ett tag osv osv. Vet inte om det skyndar på sjukdomsförloppet eftersom han har två olika demenser, vaskulär demens (kärldemens) och blanddemens av alzheimerkaraktär......... Men men fort går det och i fredags har han varit två månader på sjukhuset. För tillfälligt är han lugn, får mycket medicin. Så får vi hopppas på en plats på särskilt boende snart!


Ja nu blev det ett tråkigt inlägg köänner jag, men ibland behöver tankar ut. Kanske kan jag hjälpa någon annan i samma sits som mig själv.


Idag blir det trädgårdsskötsel i form av gräsklipp och häckklipp. Solen sken för en stund sen så jag drog av sofföverdragen och slängde in dem i maskinen, för att kunna torka ute............. Nä det ser ut som om jag får skippa och hänga ut dem.


Bio i em, Smurfarna. Ska bli kul!


Ny vecka, lite simskola på måndagar, kören för mig på torsdag. Sen lite däremellan. Hoppas ni får en skön söndag och en goe vecka!


/A

Av Annika Skoog - 9 september 2011 08:32

Är väl aldrig fel? Hugos förskola är stängd idag, så jag tog semester. Känns nästan lite lyxigt att bara ha ett barn hemma, han kollar tv, och bygger lego och gör inte så mycket väsen av sig :) Lovisa skuttade iväg till bussen med kompisen Noemi och hennes pappa, kanon att vi delar på dagarna och följer dem några dagar var.


En sak som jag länge har funderat över är: Står där någon lapp eller skylt i min panna som gör att folk på stan/affärer/ute överhuvudtaget måste prata med mig?? Jag bara undrar?? Har varit så under hela mitt vuxna liv, och var med om det igår igen i folktandvårdens väntrum........... Där var ganska fullt med folk, och jag och Lovisa gick och satte oss, och efter en halv minut var det en liten farbror (han hade dock någon form av lindrigt förståndshandikapp). Men han började prata som om vi var bästa vänner, högt och tydligt. Kan inte låta bli att känna för de här utsatta människorna, för han var lite till åren och har kanske inte haft det så lätt under sitt liv.

Är vi på stan, det kommer ungefär nio gånger av tio en människa fram och pratar/frågar en om något. Är vi/jag å reser jodå det kommer med all sannolikhet en fram pch pratar....... Det är ganska trevligt, även om man inte alltid är pratehumör.........Kommer i ihåg när jag å Susanne var på Cypern en gång, farbrorn som hyrde ut solstolar, han var säkert 80 år, jodå  även han kom fram och pratade......Flera gånger........Killen i närbutiken vid hotellet: "Varför är ni så långa?" Kan räkna upp hur många exempel som helst.......


Lovisa var hos tandläkaren och kollade en sexårstand, som växer på mjölktanden........ Återbesök hos tandregleraren i nov.


Jag var hos Carina och blev klippt, snyggt och mycket välbehövligt, två månader sen sist......... Nu ser man inte ut som en lurvetuss mer:)


Helgen blir lugn, mannen åker på  veteranbilsmarknad. Ev. ska vi träffa Jessica och Ossian, Chrille ev, om han inte har för mycket extra jobb. Söndag blir det bio, Smurfarna. Kul och lite nostalgi :)


Nä nu får jag städa så jag är klar till Lovisa kommer hem från skolan....... Bätter att ha lite tidspress, man är mycket effektivare då:)


Njut av helgen vänner!

//A

Av Annika Skoog - 7 september 2011 21:03

Det kan man ju lugnt säga, samtidigt som det är skönt med rutiner igen, så känns det som om vardagen går sin gilla gång. För att citera Maria (en god vän som jag träffar alldeles för sällan, trots att vi nästan har gångavstånd till varandra): "Vårt hem kan liknas en flygplats, och vi har tidtabellen uppsatt i köket, med olika avgångs och ankomsttider".

Det är skolbussen, och lämning och hämtning, och simskoletider, och simskola med skolan, och gympa etc. etc...... Jag antar att det bara har börjat..........


Kalas i Norje hos mamma i lördags, känns konstigt att bara skriva mamma, känns som om pappa redan är..... borta, och på sätt och vis är han ju redan det, vi har ju förlorat honom, han är någon annan nu, bara skalet på utsidan finns kvar. Mycket tragiskt!

Även Bo & Berit var i Norje och gratulerade, trevligt!


Kalas för svärmor i söndags, dessförinnan var det tvätt som hängde ute, tvätt av duntäcken, som fick tumlas, vi har bara påslakanen under sommaren, men nu börjde det bli lite väl svalt.......... Även gräsklipp, mega långt denna gången med, han fick jobba hårt den gröna maskinen..........


Vi var på föräldramöte i Lovisas skola i måndags, känns lite stort att ha barn i skolans värld nu, och jag har förstått att nu kommer det att gå undan och mindre och mindre ser vi av dem. Jag har följt Lovisa och kompisen Noemi till bussen, och det kändes lite i mammahjärtat, att hon blivit så stor att hon åker buss varje dag till skolan.  Men hon trivs och hon skuttar iväg till bussen, och trivs i skolan och har kul på fritids de dagar hon är där, lite nya lekar och andra sysselsättningar för lite större barn.

Föräldramötet var givande och det kändes positivt, känns som om Köpingebro skola har en väldigt positiv anda. Hoppas det fortsätter så under hela skoltiden för både Lovisa och Hugo.

Kalas även denna kväll för Lovisa och Hugo, för farmors "riktiga" födelsedag var i dag, och de var där och kalasade medan vi var på möte.


Märks att hösten är här, mörknar fort på kvällarna och lite kyligare är det med undantag för vissa dagar som i söndags och i går (tis). Jag som då gillar hösten med tända ljus, hög klar luft, alla färger ute tycker inte att det gör så mycket när det är höst när det ska, dvs nu. Ogillar när  det är höst under sommarmånaderna.


Vi har fått ny chef på jobb, tycker att det är synd att vi inte fick ha kvar Marianne, men omorganisation gjorde att vi fick en ny. Hoppas han är bra, och en stark ledare och är ett bra pedagogiskt stöd, som vår gamla chef. Än så länge har jag bara skakat "tass" med honom.............


Nä får ta och göra lite nytta tilll här, en dusch på det, sen krypa ner under det fluffiga duntäcket (nytumlat).


Ha en fortsatt skön kväll

/A

Av Annika Skoog - 2 september 2011 20:47

Är vi inne i nu och det känns nästan som om det varit höst i hela augusti......... Kan ju alltid hoppas att september blir solig och fin.


Utevecka på jobbet, härlig sådan med hyfsat fint väder, bara några regnstänk, men ganska blåsigt. Men, härligt att vara ute, skön trötthet drabbar en på kvällen. Vi har varit på promenad till bland annat "Dammhejdan" och lekplats, vi försköker få ihop gruppen och vi har fått fem barn födda 2007 (höstbarn), och två nya 2006 or, så vi har lite nytt att lära känna.


Lovisa har gått två veckor i skolan och det känns som om det går bra och att hon trivs. "Hoppar" iväg till bussen på mornarna.


Ordnat med byte av simskolegrupp till Hugo & Lovisa, de fått plats  igrupp som börjar 16:45, vi jobbar till 16:30 och hämta i Nybro och Köpingebro och vara tillbaka i stan det går ju inte. Fick plats 17:45 istället, enda kravet var att jag behövde vara med som "hjälpledare". Ja allt för barnen och jag gillar ju att bada, så det är inga problem, vill ju att barnen ska lära sig simma eftersom vi är mycket vid havet.


Körstart i går med kickoff med inhyrd musikpedagog. Nyttiga saker om andning och sångteknik även om det stundtals lät som ett väckelsemöte med tungomål. Kul är också att vi får tillbaka Paula som körledare, som startade vår kör, även om Louise var kanon.


Slutar numera tidigt på torsdagar, igår var barnen och lekte med kompis på em. Torsdagar får bli städdag, skönt att ha det fixat inför helgen.


Helgen blir det kalas, i morgon till mamma som fyllde år i tisdags, och svärmor som fyller på måndag.


Mamma hade varit i Karlskrona och hälsat på pappa, han hade känt igen henne. Han hade en bra dag och han var lugn. Mycket medicin får han, och han är dålig. Hoppas att hans humör är lugnt nu inför en kommade flytt till särskilt boende.


Trevlig helg

/A

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards