Alla inlägg den 11 september 2011

Oro

Av Annika Skoog - 11 september 2011 08:28

För pappa, och är besviken på sjukvården och deras rutiner. Mamma ringde till avd. där pappa är i går och då var han inte där.............................

Då påstår en personal att de har pratat med mig eller Susanne, och det var mycket dålig stil av oss att inte meddela mamma att pappa har flyttats till en annan avdelning. Då har han varit på denna andra avdelningen sedan i måndags, och detta var i går lördags. Kan säga att mamma var rätt arg, och Susanne ringde dit och undrade VEM av oss och NÄR vi hade ringt! Jag kan säga att jag inte har ringt, för jag tycker att detta är jobbigt, jag orkar helt enkelt inte. Sen kollade de lite noggrannare och då upptäckte de att det var inte nu denna gången Susanne hade ringt! Kan ju bara hoppas att de kollar över sina rutiner om det händer fler gånger. (blev lite jobbigt för den personalen där ett tag......... ja de behöver ju inte ljuga)


Kan ju säga att det varit en annan stor brist när en inhyrd överläkare frågade mamma om hon inte kunde ta hem honom. Läs hans journal, eller be någon av personalen som har haft hand om honom uttala sig istället. Det var ett stort övertramp, men där ringde de och bad om ursäkt. Hade de själva velat bli behandlade av sjukvården om någon av deras anhöriga blivit så sjuk som pappa är just nu! Nä det tror jag inte! Var nog tur att inte jag ringde till Karlskrona, jag har tålamod länge, men blir jag arg och speciellt när något sånt här händer, då blir jag ARG!!


Ja nu har jag skrivit av mig lite, och det är väl en liten del av den bearbetning jag håller på med. Skriver mycket och pratar mycket om det, känner att jag/ försöker vara ganska öppna med detta, utan att lämna ut några detaljer för det är inte rätt mot min pappa. Detta med demens är inte inte så öppet och prata om som till exempel cancer, och därför har många människor ganska dålig kunskap om sjukdomen. Frågor som "hur är det med pappa, är han bättre?", nä han blir inte bättre, för tillfälligt är mycket sämre. Men sjukdomsförloppet kan stå stilla, och inte gå så fort fram. Hans humör kan vara lugnare för ett tag osv osv. Vet inte om det skyndar på sjukdomsförloppet eftersom han har två olika demenser, vaskulär demens (kärldemens) och blanddemens av alzheimerkaraktär......... Men men fort går det och i fredags har han varit två månader på sjukhuset. För tillfälligt är han lugn, får mycket medicin. Så får vi hopppas på en plats på särskilt boende snart!


Ja nu blev det ett tråkigt inlägg köänner jag, men ibland behöver tankar ut. Kanske kan jag hjälpa någon annan i samma sits som mig själv.


Idag blir det trädgårdsskötsel i form av gräsklipp och häckklipp. Solen sken för en stund sen så jag drog av sofföverdragen och slängde in dem i maskinen, för att kunna torka ute............. Nä det ser ut som om jag får skippa och hänga ut dem.


Bio i em, Smurfarna. Ska bli kul!


Ny vecka, lite simskola på måndagar, kören för mig på torsdag. Sen lite däremellan. Hoppas ni får en skön söndag och en goe vecka!


/A

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards