Alla inlägg under mars 2013

Av Annika Skoog - 30 mars 2013 07:48

Vaknar upp och det är alldeles vitt ute.......Sanslöst, förra året vid denna tiden var det varmt, vår och skönt. Tror till och med att tempen lyckades komma upp i 20 grader en av dagarna om jag läste rätt i tidningen häromdagen. Hoppas då att sommaren blir riktigt fin när vi har vinter så länge. Denna morgonen har börjat med att barnen letat påskägg, med olika lappar från "påskharen", spännande. Leta ägg är inget jag gjorde som barn, men jag kan tycka att det är en spännande grej.......


Idag väntar vi gäster, Maria, Peter och Thilda. Det ska bli jättekul att träffas, Thilda och Lovisa är lika gamla så det brukar vara fullt ös på tjejerna när vi träffas och Hugo är med på ett hörn. Kvällen avslutas med sång i Herrestads kyrka, lite tyngre sånger vid påsken om man jämför med julens sånger. Tror ändå att detta kan bli pampigt med det vi ska sjunga. Solist som sjunger en del och vi sjunger en del i stämmor. Tror det kan bli bra trots att det är tungt med korsfästelsen.....


Gårdagen var vi och mötte familjen Milton vid tåget, barnen längtat, kul att träffas. En stund hos farmorn och farfarn med lite fika och babbel........ Mer träff påskdagen.


Vi åt gott härhemma, fylld fläskfilé och ett glas rött, lite tv mys och en alldeles perfekt kväll.


Det blir inget besök från Sölvesborgs vilket är synd, men men det är ju så när man vill mycket och det är mycket under en högtid som påsk/jul. Släktmiddagar, kalas, vänner osv......Hoppas på en träff framåt våren, när den nu kommer, annars siktar vi på årliga sommarträffen under Killebom :)


Glad Påsk!


//A


Av Annika Skoog - 29 mars 2013 10:41

Innebar för några år sedan utgång på Hanöhus......, och sedvanlig förfest på "Stationen", dvs hos Anders och Pella (nära och bra). Vet inte som det är något på Hanöhus i kväll, vet att det är på Altona, kanske det "nya" nu i Sölvesborg........


Gårdagen kom av sig kan man ju säga, vi alla hade sett fram emot att träffas, jättelängesedan. Hade fixat här hemma och skulle precis börja med maten och gick och duschade och gjorde mig i ordning(slår ju aldrig fel att det ringer på dörren och där står man med håret på ända, utan bh och urtvättad tröja och ser inte klok ut), när telefonen ringer.......Stackars Jessica drabbats av jättemagont, vilket resulterade i inställd middag. Trist för Jessica och trist för vår träff, men hon mår bättre idag vilket är skönt! Vi bestämde träff inom det närmaste, så synd när vi bestämt oss för en träff och sett fram emot den........


Idag kommer familjen Milton till Ystad, Lovisa var hos farmorn och farfarn i går och färgade ägg och planerade att åka med till stationen i em för att möta dem. Det var ju ända sedan jul de träffade kusinerna, så de har nog längtat lite. Vi är hemma i dag och tar det lugnt. Hoppas på Sölvesborgs ´besök en av dagarna med!


Snöat lite i natt, ogillar! Inga mängder men nu får det vara nog kan jag ju tycka!


Hoppas ni har en skön påsk!


//A

Av Annika Skoog - 28 mars 2013 14:55

Så skönt med tredagarsvecka, korta jobbedagar måndag och tisdag, låååååång jobbedag igår, fick stänga för en kollega som var ledig. Passade på att handla igår kväll inför påsken för att slippa boxningmatch idag på Willys.


Barnen har påsklov tillsammans med pappan. De var med mig en runda på mitt jobb i måndags, de gillar att träffa de små barnen. Utvecklingssamtal med Hugo och hans lärare. Kan bara skriva stolta föräldrar, behöver inte radda upp allt positivt och det han kan. Kan ju läsa emellanåt de som alltid måste framhäva sina barn, men det fick vi av hans lärare.

Avslutade med ridskolan i vanlig ordning när det är måndag, lite otäckt i dag, en av de stora hästarna började galoppera för att på den andra raksträckan nästan skena. Ryttaren föll av, och fick med sig en av de andra hästarna. De två shettisarna och russet lunkade på och undrade vad som hände. En av hästarna som Lovisa red på. Då kan man vara glad att hon ofta rider en shettis som hon får driva på hela tiden för att han inte ska slöa till. Tjejen som ramlade av blev mest rädd, men det såg otäckt ut.


Besök hos skolsköterskan har vi också hunnit med i veckan, lång kille 138,5 cm. Inte så konstigt kanske :) Såg och hörde bra med. Babblade på med skolsköterskan.


Idag skärtorsdag har jag varit ledig, skönt. Härliga påskdagar väntar oss med att träffa vänner och släkt, äta och dricka gott, samt sjunga på påsknattsmässa i St. Herrestads kyrka. Denna dagen har det blivit lite städa och tvätta, och nu ska jag förbereda mat till i kväll då våra vänner Jessica och Chrille kommer, trevligt och längesedan!


Glad Påsk!


//A

Av Annika Skoog - 21 mars 2013 21:50

Ja vad ska man säga, snö kan väl sammanfatta de senaste tre dagarna........Det har snöat här sedan i tisdags.......Lovat klass två varning i tisdags, snö i kombination med hårda vindar är verkligen inget bra här i Skåne. Skolskjutsarna ställdes in redan i måndags eftermiddag. Visst snöade det i tisdags morse, men inte i klass två.......Vet att det ändrades till klass ett. Gick bra att köra till jobb, men visst blåste det. Vet att det var värre upp mot Tomelilla och ut på Österlen. I tisdags kväll kom snön de varnat för, som det snöade och blåste. Polisen fick dirigera om trafiken utanför vårt, bärgning av lastbil längre upp längs väg 19. Henrik tyckte synd om dem och gick ut 22:30 och bjöd dem på kaffe(de stått där 19:00-23:00)

Inga skolbussar under onsdagen heller, massor med snö och det snöade hela dagen...........Jag gillar snö men inte i mitten av mars, då vill jag ha vår! Påsk nästa vecka, det känns som om det blir en vit sådan, jag som brukar plantera penseér då, men just nu känns det inte så lockande. Ljungen som jag har i utekrukorna ser man inte för all snö.


Igår kväll gick vi "Hälsojoggen", ett 5km lopp där man fick gå eller springa. Vi gick alla från jobbet, en kollegas dotter och hennes kompis hade detta som sitt projektarbete. Klart man ställer upp, startavgiften gick till välgörande ändamål. Det var nog ingen som trodde att vädret skulle bli snöigt, och inte så mycket snö som det har kommit. Vi genomförde loppet, som vanligt för mycket kläder på  mig och som den varmpanna jag är var jag varm om huvudet efter 1km........Förvånad-Jag-Nej!


Blivit fin i håret, klipp och slingor blev det i måndags. Nu känner man sig lite piggare, samt fått lite lyster i det råttfärgade håret, plus att de små grå inte syns!


Helg igen, denna helgen blir lugn. Ladda inför påskhelgen då vi ska träffa vänner/släkt/sjunga i kyrkan/samt vara ledig! Gilla, gilla, gilla!


Nu har det slutat att snöa, alltid något! Helt otroligt, snöat i flera dagar. Lite halvspännande att köra på de skånska småvägarna, mycket vitt blir det!


Fredag i morgon, bästa dagen på veckan!


//A

Av Annika Skoog - 17 mars 2013 08:15

Tur och retur blev det igår. Packade bilen full och körde till Växjö, inom Norje och hämtade mamma. Alltid trevligt att träffas, det blir inte så ofta, nu under vintern/våren blir det en del eftersom flera av oss firar födelsedagar då. En trevlig dag med många skratt :) Ni som följer mig på FB kunde se våra uppdateringar........God mat, sedan bar vi ut badkar från våning två. Susanne ska få reonoverat i badrum och få gjort ett rum till, så ut med badkaret, lånade en släp och körde ut till stallet så hästarna kunde ha det i hagen. Barnen var ute under eftermiddagen och lekte i snön, vi fick med oss en tv hem, tack syster.....Ska ha den på väggen i vårt sovrum, samt kläder till barnen. Med andra ord bilen var ganska full igen när vi skulle tillbaka. Fika och barnen gjorde en Harlem Shake video :) Lite halvgalet kalas.......Susanne visade en pilatesövning, barnen spelade Wii, dans.Susannes katter låg vettskrämda under en säng däruppe...... Ja men det var en trevlig dag/kväll, hemfärd sent, hemma 23:30.


I fredags var det skoldisco på Lovisas skola (år i-6), lågstadiet hade sitt disco 17:00-18:30. Hade bestämt med grannen och kompisen Noemi att de skulle träffas hos henne innan och göra sig i ordning, ja jösses, jag säger då det, ska börjas i tid. Förra skoldiscot gillade Lovisa inte alls, för hög musik och ville inte alls vara där. Men jag hämtade två nöjda tjejer efter discot, babblade hela vägen hem. Deras betyg när de snackade där bak "Askul!". Hm! Skönt att de hade haft kul!


Dagen består av städning, röja lite här. Lovisa ev. leka med en ny kompis som hon lärt känna på ridskolan. Kul med nya vänner! Ikväll blir det sjunga i kyrkan, Stora Köpinge klockan 18.00, välkomna!


//A

Av Annika Skoog - 12 mars 2013 13:57

Ja här är det tvära kast mellan årstiderna, förra veckan var det vår, igår kom vintern tillbaka och det med besked. Men vad jag förstår är det bara runt Ystad och österut mot Österlen. Började snöa i söndags  kväll och höll på hela natten, i går morse var jag uppe 05.30 och skottade gården strax efter och snön bara vräkte ner. Snön föll hela förmiddagen, sedan slutade det att blåsa och det klarnade upp. Vi har nog 3 dm snö......... Så igår morse var det lite halvspännande att köra till jobbet. Samtidigt som jag inte alls är förvånad över att det händer olyckor, och folk kör av vägen (sen vet jag att det kan vara av andra omständigheter som man kan köra av vägen). När man ser hur vissa kör, som det var sommarväglag, ska köra om fast det är glashalt, ligger ända upp i bakluckan..........Konstigt att det inte händer fler olyckor ändå. Sen är kanske jag onödigt feg och kör sakta (inte då 40km på 90 väg, jo om väglaget säger att jag måste det), i går låg jag på 70km på 90 väg, i snöstorm och snörök, men ändå skulle vissa köra om.......

Hem och skottade infarten igår em med............samt hade en mysig eftermiddag med barnen, lite läxläsning och fix. Passade på att göra sådana tråkiga saker som att röja ur skafferi och kylskåp, trist men nu är det gjort!


Uteritt i snön var det på ridskolan igår, de var två och två om en häst, barbacka(utan sadel, bra för balansen), såg härligt ut.


Annars var helgen som gick lugn. Handboll för Hugos del, Lovisa var också med för de skulle på Kjell och Company och Lovisa handlade hörlurar, och ett fodral till mobilen. Mamman fick egentid som det så populärt heter, kaffe och melodikrysset..........

Passade också att rensa bland barnens kläder för att ge bort till kompisars barn, plockade upp från nästa storlek från lådorna vi fått av kusinerna.........Melodifestivalskoll och lite god mat fick avsluta lördagen.


Söndagen, Lovisa följde med Henrik till garaget, sen såg vi inte henne förrän på eftermiddagen, hon följde med farfar hem och var hos dem under dagen. Vi körde en tur till Bo Ohlssons, och senare på kvällen gjorde vi ett fynd på Loppis sidan jag är med på (FB). Vi köpte en Electrolux Assistent för 250:-, rena fyndet. Nu tänker ni som läser min blogg: "att köpte hon inte en assistent innan jul?". Jo det gjorde jag, men jag är inte riktigt nöjd, den kändes svajig när jag körde en 1 liters deg..........Denna är inte svajig, den står där man satt den.......Får se om jag säljer den jag köpte innan jul. Så ett fynd! Lite retro, i offwhite, häftig!


Idag skiner solen, riktigt skönt! i morse var det -14grader, hyyyyy kaa!!


Som sagt jag tycker om snön, men inte den 11-12 mars, då vill jag har vår!!


Trevlig tisdag!


//A

Av Annika Skoog - 7 mars 2013 22:22

Vilka sköna dagar vi har haft denna veckan, ja sedan i söndags, så härligt och så skönt! Inte idag då, det har varit riktigt kallt och blåsigt, knappt man ville sticka ut "snudan" utanför fönstret.......


Veckan har rullat på i fullt tempo, som vanligt. Vi är fortfrande friska(peppar, peppar), eller ja så friska vi kan bli! Hoppas att vi har haft vår beskärda del av sjukdom nu på ett tag. Det är ljuvligt att ljuset är tillbaka med, ljust på morgonen och det mörknar inte förrän efter 18:00 :) det gillas!


Lediga eftermiddagar måndag och tisdag. Haft det skönt, Lovisa red och de red ute, så skönt! Så ljust, vi behöver både ljuset och värmen.

Tisdagen hade jag som förslag att jag och barnen skulle åka till stan för att de skulle köpa något för sina födelsedagspengar. Hugo ville med Lovisa ville hellre leka med grannkompisen. Jag och Hugo körde till stan, han handlade fler figurer till Skylanders spelet=Nöjd Hugo..... 

Vi har haft strul till och från med vår digitalbox och pratat hit och dit om hur vi ska göra?? Lägga om allt till Telia? Men då enligt kundtjänst blev vi utan internet i två veckor.........Vårt bredband är vi nöjda med. Men vi sa att det är nog boxen det är fel på, så det fick bli en ny inpelningsbar box........Och ja den funkar, så vi behåller våra gamla mailadresser(@stherrestad.nu), vi behövde inte ändra, vilket jag tycker är skönt!


Igår var det nog den varmaste dagen av dessa vårdagar. Efter jag hade följt barnen till bussen skulle jag lämna in bilen för byte av backspegel(yttre), det ingick i priset. Jag lämnade in den och frågade samtidigt om en display som var släckt.........De skulle titta på den. Jag är inte van vid att lämna in min bil på verkstad eftersom jag alltid har haft och har bilkunnigt folk i min närhet. Men nu var det överrenskommit att bilfirman skulle ordna detta. En lite pigg C1 fick jag ha som lånebil och jag körde rätt ut vid havet, satte bilen vid "Jakten", och gick längs med havet, så gott och härligt. Blev helt varm, underbart soligt väder och vindstilla. Det blev 4km, på vägen tillbaka träffade jag Anne, en kompis till min svägerska egentligen. En trevlig pratstund blev det, så efter det rätt till jobb. Hämtade min bil på em, kanon bra service, en glödlampa i displayen var sönder=kostand för mig 0kr. Mycket trevliga och serviceinriktade!


Idag har all vår försvunnit, blåste igenom märg och ben, hyka! Vi var ändå ute en stund på förmiddagen........Sen var jag nöjd :)


Fredag i morgon, jag ska på del två i utbildningen "iPad i förskolan", intressant utbildning. Vi har använt våra iPad eller Lärplattor som vi ska kalla dem, mest till dokumentation, de är smidiga att använda både att ta foto med och att filma med. Slutar 12:30, sen håller vi helg!


//A


Av Annika Skoog - 3 mars 2013 08:40

Solen strålar, Hugo blev uppvaktad med frukost på sängen och paket. Vad härligt att se sina barns glädje när de öppnar sina paket, myser sittandes i sängen och är så glad över att man fyller år. Så idag blir det kalas med farmorn och farfarn med hamburgare och kladdkaka till fika. Hugo beställt, barnen får välja mat vid födelsedagar! Så idag är det Hugos dag, (och Annelis, stort grattis till dig kära vän)


Nu är vi friska, eller så friska som vi kan bli i denna halvgalna familj. Igår var det handboll för Hugo, det är kul att se dem springa runt och ibland ha riktigt bra koll på bollen och bland lite mindre koll. Men det ska vara på lek, de är födda 2006 och fyller sju år under året.......Så med andra ord inte så gamla. Innan handbollen besökte vi mannens favoritaffär.........(han var inte ens med), Kjell och Company. Eller en av mannens favoritaffärer, han har ju många(Biltema, Harald Nyborg, Jula, Claes Olsson med mera). Lovisa tog över min gamla telefon, hon spelar mest spel på den.......men hon ville ha ett annat skal till den, det dög inte med ett blått.Hon ville ha ett bling, bling skal och mamman köpte skal till sin nya telefon och skärmskydd.


Efter det blev det utflykt till Kristianstad, Biltema, MediaMarkt, Jula........Handlade lite småsaker på Blitema till min bil, beställt nya reg. skyltar eftersom de gamla var skavda, så en hållare till en av dem blev handlat bland annat. Present till Hugo handlade vi med, äntligen har han fått Skylanders, spel till Wii. Han blev så nöjd i morse, spelat hos kompisar, och vi har funderat på det ett tag, han ska köpa till fler figurer för sina födelsedagspengar.

Sedan körde vi vidare till Mamma i Norje, en fika och även ett besök hos grannarna. Alltid kul att träffas, Nina med familj och även hennes brors sambo med barn. Samt Annika å Sten. Babbel bubbel och lek med barnen, Hugo och Lovisa gillar små barn, så det blev en stund hos dem. Henrik hjälpte mamma med datorn, samt lite annat fix.....Tiden gick och efter att Henrik sågat till en skärbräda till mamma, så blev klockan så mycket och barnen ville se Melodifestivalen så det blev pizzakväll hos mormor med sen hemfärd, men det gjorde inget. Så nöjd med bilen, åker väldigt skönt längre sträckor.


Ha en skön söndag kära vänner, här blir det kalas!


//A

Presentation

Klocka

Väder

klart.se

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Snö

Snöflingor










Snöflingor











Ovido - Quiz & Flashcards